fbpx

Μίκαελ Μόρτενσεν: «Ο τελικός Γκραν Σλαμ επόμενος στόχος του Ρούνε»

Μίκαελ Μόρτενσεν: «Ο τελικός Γκραν Σλαμ επόμενος στόχος του Ρούνε»

Ο Χόλγκερ Ρούνε πρέπει να έχει στόχο την επιτυχία σε Γκραν Σλαμ το 2023 μετά τη νίκη του στο Μάστερς του Παρισιού σύμφωνα με τον Μίκαελ Μόρτενσεν.

 Ο 19χρονος Ρούνε είχε μία εξαιρετική πορεία στο Παρίσι νικώντας τους Χουρκάτς, Ρούμπλεφ, τον νούμερο 1 στον κόσμο Κάρλος Αλκαράθ, τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ ενώ στον τελικό νίκησε τον κάτοχο 21 Γκραν Σλαμ Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο ίδιος έγινε ο πρώτος στην ιστορία που νίκησε πέντε παίκτες της πρώτης δεκάδας φτάνοντας στην κατάκτηση τίτλου ATP και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας αρχίσει την χρονιά εκτός των πρώτων 100 θέσεων.

 «Μία εξαιρετική απόδοση», είπε ο Μόρτενσεν, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε προπονητής της πρώην νούμερο 2 κόσμου, Λι Να, αλλά και της πρώην νούμερο 1 Κάρολιν Βοζνιάκι. «Τώρα έχει δείνει πραγματικά ότι ανήκει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις και είναι μεταξύ των κορυφαίων παικτών. Είναι κάποιος που θα δούμε να συνεχίσει να ανεβαίνει. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά επιτεύγματα της Δανίας για το 2022».

 Ο Ρούνε βρέθηκε σε κορυφαία κατάσταση στο δεύτερο μισό της σεζόν παίρνοντας τον τίτλο στην Στοκχόλμη, προτού φτάσει στον τελικό της Βασιλείας ενώ πλέον ήρθε και ο τίτλος στο Παρίσι. «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», πρόσθεσε ο Μόρτενσεν. «Τώρα που είναι μεταξύ των κορυφαίων δέκα στον κόσμο, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για Γκραν Σλαμ τίτλους. Έχει βρεθεί στα προημιτελικά του φετινού Ρολάν Γκαρός. Τώρα ο επόμενος στόχος για εκείνον πρέπει να είναι ο πρώτος τελικός σε Γκραν Σλαμ. Όταν νικάς μερικούς από τους κορυφαίους στον κόσμο, όπως έκανε τις τελευταίες εβδομάδες και μετά επικρατείς του Τζόκοβιτς, τότε αποδεικνύεις τις δυνατότητές σου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις