fbpx

WTA Finals: “Σίφουνας” η Σφιόντεκ και τώρα ημιτελικά (vids)

WTA Finals: “Σίφουνας” η Σφιόντεκ και τώρα ημιτελικά (vids)

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στον όμιλο Tracy Austin η Ίγκα Σφιόντεκ, που έκανε το 3×3 με τη straight νίκη της επί της Κόκο Γκοφ (6-3, 6-0), και πάει “φουριόζα” στα ημιτελικά των WTA Finals, απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα.

Στο 1ο σετ, η 18χρονη Αμερικανίδα ξεκίνησε πιο καλά στο κορτ και πήρε το εναρκτήριο game, χαρίζοντας μόλις 2 πόντους στην αντίπαλό της (1-0), όμως η Σφιόντεκ απάντησε με ένα μεγάλο hold στο αμέσως επόμενο game (7 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα), για το 1-1.

Η Γκοφ φάνηκε να βάζει δύσκολα στην 21χρονη Πολωνή, μιας και πήρε το προβάδισμα σε δύο ακόμα περιπτώσεις, κρατώντας στο ακέραιο, μέχρι τότε, το σερβίς της (2-1, 3-2), όμως η No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάριζε με την πρώτη ευκαιρία (2-2, 3-3).

Σε εκείνο το σημείο, η Ίγκα αποφάσισε να πατήσει το γκάζι, σπάζοντας αρχικά το σερβίς της Γκοφ, για το 4-3, υπερασπίστηκε στη συνέχεια το σερβίς της (5-3), και ξανά έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της στο 9ο game, για να κλείσει το σετ (6-3).

Στο 2ο, και τελευταίο με βάση την έκβαση του αγώνα σετ, η κορυφαία τενίστρια, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο δεν άφησε περιθώρια διεκδίκησης της νίκης στην Αμερικανίδα αντίπαλό της.

Έτρεξε ένα κομβικό σερί με 6 κερδισμένα games, κάνοντας 3/3 break, για να ολοκληρώσει με… στιλ την παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης (6-0).

Στους «4» της διοργάνωσης του Τέξας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα, με την Σφιόντεκ να μετράει ήδη 67 νίκες σε 75 φετινές της αναμετρήσεις, και να διεκδικεί τον 9ο τίτλο της.

Με την 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία έχει καλή παράδοση η Ίγκα, έχοντας φέτος 4/4 νίκες απέναντι της, ενώ έχει ηττηθεί συνολικά μόλις μία φορά, στα περσινά WTA Finals του Μεξικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις