fbpx

WTA Finals: Κόντρα στην Γκαρσία για μια θέση στον τελικό η Σάκκαρη

WTA Finals: Κόντρα στην Γκαρσία για μια θέση στον τελικό η Σάκκαρη

Τελευταίο εμπόδιο της Μαρίας Σάκκαρη για τη συμμετοχή της στον τελικό των WTA Finals στο Τέξας είναι η Καρολίν Γκαρσία, την οποία και αντιμετωπίζει σήμερα στον 1ο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης (23:30), ενώ στο άλλο παιχνίδι η Ίγκα Σφιόντεκ θα αναμετρηθεί με την Αλίνα Σαμπαλένκα (03:00).

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια προέρχεται από την άνετη straight νίκη της επί της Ονς Ζαμπέρ, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου Nancy Richey, με την οποία κιόλας απέκλεισε την 28χρονη Τυνήσια από τη συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά, η 29χρονη Γαλλίδα κατάφερε να ολοκληρώσει μία εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην Ντάρια Κασάτκινα, και να πάρει η ίδια το εισιτήριο για την τελική 4αδα του Τέξας, με στόχο την πρώτη της παρουσία σε τελικό των WTA Finals.

Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος της No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και με την Γκαρσία έχουν αναμετρηθεί στο κορτ άλλες δύο φορές, όπου και τις δύο στο τέλος είχε χαμογελάσει η Γαλλίδα.

Η πρώτη ήταν πριν 5 χρόνια περίπου, στην ημιτελική φάση του Wuhan Open του 2017, με την No. 6 του ταμπλό να επικρατεί με 2-0 σετ (6-3, 6-2), ενώ η τελευταία τους συνάντηση ήταν στο Cincinnati Open, όπου η Γκαρσία κέρδισε τη Μαρία με 2-1 σετ με (7-6 (2), 6-7 (6), 6-1).

Στον 2ο χρονικά ημιτελικό, η 21χρονη Πολωνή, και No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, απέναντι στη φιλόδοξη Σαμπαλένκα, που πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο της Σάκκαρη.

Αυτή θα είναι και 5η αγωνιστική συνάντηση τους, με την Σφιόντεκ, φυσικά, να έχει επικρατήσει σ’ όλες τις προηγούμενες, με πιο πρόσφατη, μάλιστα, να είναι αυτή του US Open, όπου την είχε κερδίσει με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 6-4).

Το πανόραμα των ημιτελικών

23:30 Καρολίν Γκαρσία-Μαρία Σάκκαρη
03:00 Ίγκα Σφιόντεκ-Αρίνα Σαμπαλένκα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις