fbpx

Τσιτσιπάς: Τα σενάρια για να γίνει Νο. 1 στον κόσμο!

Τσιτσιπάς: Τα σενάρια για να γίνει Νο. 1 στον κόσμο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Σαββάτου (5/11) του Rolex Paris Masters, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει να έχει ελπίδες για να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά γράφοντας ιστορία!

Όλα αυτά φυσικά μετά από την απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ από τους τελικούς της ATP που θα γίνουν στο Τορίνο την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που ανοίγει την πόρτα για το Νο. 1 τόσο στον Στέφανο Τσιτσιπά, όσο και στον Ράφα Ναδάλ.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Τσιτσιπάς να κατακτήσει αήττητος τον τίτλο στο Τορίνο, δηλαδή να επαναλάβει το θρίαμβο του Λονδίνου το 2019, χωρίς να χάσει παιχνίδι στη φάση των ομίλων.

Σε περίπτωση που Τσιτσιπάς και Ναδάλ φτάσουν αήττητοι στον τελικό τότε οι δυο τους θα μονομαχήσουν τόσο για τον τίτλο, όσο και για το Νο. 1 του κόσμου.

Ο Ναδάλ από την άλλη θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αν κατακτήσει (για πρώτη φορά στην καριέρα του) τα ATP Finals ή αν φτάσει αήττητος στον τελικό αρκεί να μην έχει απέναντί του τον Τσιτσιπά.

Ο 36χρονος Ισπανός, μετά από την ήττα του στο Παρίσι από τον Αμερικανό Τόμι Πολ, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στους τελικούς, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση (λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς) να ταξιδέψει στο Τορίνο.

Τα σενάρια για το Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη

-Ναδάλ: Σε περίπτωση που κατακτήσει το τουρνουά
-Ναδάλ: Σε περίπτωση που φτάσει στον τελικό αήττητος αρκεί να μην έχει απέναντί του τον Τσιτσιπά
-Τσιτσιπάς: Σε περίπτωση που κατακτήσει αήττητος το τουρνουά
-Αλκαράθ: Σε περίπτωση που ο Ναδάλ δεν κατακτήσει τον τίτλο και σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς ηττηθεί στη φάση των ομίλων ή δεν κατακτήσει τον τίτλο.

Τα ATP Finals θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο το διάστημα 13-20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις