fbpx

Paris Masters: Θρίαμβος για τον ΑΛΥΓΙΣΤΟ Ρούνε στο Παρίσι (vids)

Paris Masters: Θρίαμβος για τον ΑΛΥΓΙΣΤΟ Ρούνε στο Παρίσι (vids)

Θρίαμβος για τον Χόλγκερ Ρούνε στο Παρίσι, καθώς κέρδισε στον μεγάλο τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 7-5) και κατέκτησε τον τίτλο του Rolex Paris Masters, μετά από μία εξωφρενική “μάχη” 2 ωρών και 33 λεπτών.

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, κερδίζοντας το εναρκτήριο game στις λεπτομέρειες (1-0), για να ισοφαριστεί άμεσα από τον Ρούνε στο επόμενο game (1-1).

Ακολούθησε ένα κομβικό σερί του “Νόλε” με 3 κερδισμένα games, αλλά και με το πρώτο του break στο ματς, για να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης (4-1), με τον 19χρονο Δανό τενίστα να μειώνει προσωρινά στη συνέχεια την απόσταση, υπερασπιζόμενος το σερβίς του (4-2).

Ο Τζόκοβιτς με love game (40-0) επανάφερε τη διαφορά εκεί που την ήθελε (5-2), αλλά ο Χόλγκερ βρήκε ξανά απάντηση, για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο σετ (5-3).

Εν τέλει, όμως, ο Σέρβος το έκλεισε με νέο love game, για να πάρει το πρώτο προβάδισμα, μέσα σε πανδαιμόνιο από τις εξέδρες του γηπέδου στο Παρίσι (6-3).

Στο 2ο σετ, ο νεαρός Δανός μπήκε “φουριόζος” στο κορτ, ξεκινώντας τις προσπάθειές του για ισοφάριση με ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games, κάνοντας και το 1ο του break στο παιχνίδι (3-0).

Ο “Νόλε” απάντησε στο 4ο game, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο στον αντίπαλό του (3-1), αλλά ο Ρούνε ήθελε να κρατήσει στο ακέραιο την απόσταση που έχτισε, και με love game έγραψε το 4-1.

Σειρά είχε ο No. 7 του κόσμου να κάνει το 3ο του love game στην αναμέτρηση, για να μειώσει εκ νέου (4-2), όμως ο ψυχωμένος Δανός δε χαρίστηκε και κέρδισε το 7ο game, για να απέχει ένα βήμα από την ισοφάριση των σετ (5-2).

Η μόνη απάντηση του Νόβακ ήταν να μειώσει ξανά τη διαφορά στο 8ο game (5-3), αλλά δε μπόρεσε να διεκδικήσει τη straight νίκη, μιας και ο No. 18 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε με νέο love game το σετ, για να πάει την αναμέτρηση σε 3ο και καθοριστικό (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο σετ του τελικού, ο Τζόκοβιτς μπήκε με διάθεση να το “καθαρίσει”, κερδίζοντας το πρώτο game (1-0), αλλά έβγαλε αντίδραση ο Ρούνε, που ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (1-1).

Ο κορυφαίος Σέρβος υπερασπίστηκε το σερβίς του με νέο love game (2-1), και στη συνέχεια έσπασε για 2η φορά το σερβίς του Δανού, για να αποκτήσει μία ασφαλή, για τότε, απόσταση (3-1).

Δεν τα παράτησε ο Ρούνε, που απάντησε με το 2ο προσωπικό του break (3-2), και στη συνέχεια χάρισε μόλις 2 πόντους στον Νόβακ, για να ολοκληρώσει την ισοφάριση (3-3).

Ο Τζόκοβιτς πήρε το 7ο game, για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ (4-3), αλλά ο Χόλγκερ έφτασε εκ νέου στην ισοφάριση, μετά από ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 57 δευτερολέπτων (4-4).

Ακολούθησε το τελευταίο προβάδισμα του Νόβακ στο παιχνίδι (5-4), το οποίο έχασε στο 10ο game, μιας και ο Ρούνε τον κράτησε στον έναν πόντο (5-5), δίνοντας “παράταση” στην αγωνία όλων.

Στο 11ο game, το οποίο δύσκολα θα ξεχάσει ποτέ ο 19ρονος Δανός, πραγματοποίησε ένα από τα πιο σπουδαία break που έχει κάνει έως τώρα στην μικρή του καριέρα, και πήρε το προβάδισμα, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή (6-5).

Την οποία και ολοκλήρωσε στο 12ο game, μετά από ένα τεράστιο hold, διάρκειας 16(!) λεπτών και 44 δευτερολέπτων, για να φτάσει στην σπουδαιότερη νίκη, αλλά και κατάκτηση τίτλου, της ζωής του, την οποία και πανηγύρισε πέφτοντας στο έδαφος με υψωμένες τις γροθιές (7-5).

Πραγματικά τυχεροί όσοι παρακολούθησαν από κοντά, ή και από τις οθόνες τους, τον τελικό στην Πόλη του Φωτός, μιας και πρόκειται για κανονικότατη εκθρόνιση του 6 φορές, αλλά και 2 διαδοχικές, πρωταθλητή Τζόκοβιτς από τον αλύγιστο Ρούνε, που προδιαγράφει μια σπουδαία καριέρα, λόγω του ταλέντου του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις