fbpx

WTA Finals, Σάκκαρη-Ζαμπέρ 2-0: Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Μαρία (vids)

WTA Finals, Σάκκαρη-Ζαμπέρ 2-0: Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Μαρία (vids)

Με ήδη “τσεκαρισμένο” το εισιτήριο για τους «4» των WTA Finals, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο Nancy Richey, λόγω της νίκης της Αρίνα Σαμπαλένκα επί της Τζέσικα Πεγκούλα προηγουμένως, η Μαρία Σάκκαρη έφτασε χωρίς άγχος στην τρίτη διαδοχική νίκη της, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ονς Ζαμπέρ με 2-0 σετ (6-2, 6-3)

Στο 1ο σετ, η 24χρονη Ελληνίδα κατάφερε να κάνει καλή αρχή, κάνοντας δικό της το εναρκτήριο game (1-0), αλλά η Ζαμπέρ ισοφάρισε άμεσα σε 1-1, για να επανέλθουν προσωρινά οι ισορροπίες.

Ακολούθησε ένα δυναμικό σερί με 4 κερδισμένα games από τη Μαρία, που στο ενδιάμεσο έσπασε 2 φορές το σερβίς της αντιπάλου της, για να θέσεις τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σκέλους της αναμέτρησης (5-1).

Πήρε πίσω το σερβίς της η 28χρονη Τυνήσια, μειώνοντας για λίγο την απόσταση (5-2), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποσοβήσει την απώλεια του πρώτου σετ, μιας και η Σάκκαρη το έκλεισε με νέο break (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, με βάση την έκβασή της, η διακύμανσή της κύλησε όπως και στο προγενέστερο σετ, μιας και αφότου μοιράστηκαν τα 2 πρώτα games εκατέρωθεν (1-1), η No. 5 του ταμπλό έκανε νέο σημαντικό σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και το τελευταίο της για τη βραδιά break, ερχόμενη έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην straight νίκη (4-1).

Η No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να επαναφέρει τη διαφορά στα 2 games, σε 2 περιπτώσεις (4-2, 5-3), αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελληνίδα να κλείσει και το 2ο σετ, αυτή τη φορά στο 9ο game, για να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της στον όμιλο με απόλυτη επιτυχία (6-3).

Με βάση τα σημερινά αποτελέσματα, της τελευταίας “στροφής” του ομίλου Nancy Richey, η Μαρία τα είχε όλα εξασφαλισμένα ακόμα και πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο έκανε το καθήκον της, διατήρησε το αήττητο (τόσο στα ματς, όσο και στα σετ), και παράλληλα βοήθησε εμμέσως τη χθεσινή της αντίπαλο, Σαμπαλένκα, να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη στο γκρουπ.

Επόμενο εμπόδιο για τη Σάκκαρη θα είναι η νικήτρια της αυριανής αναμέτρησης μεταξύ Καρολίν Γκαρσία και Ντάρια Κασάτκινα, με στόχο, φυσικά, την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τέξας, ίσως και στον πιο σημαντικό αγώνα της έως τώρα καριέρας της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις