fbpx

WTA Finals: Κέρδισε και ελπίζει για “ασίστ” από τη Σάκκαρη η Σαμπαλένκα (vid)

WTA Finals: Κέρδισε και ελπίζει για “ασίστ” από τη Σάκκαρη η Σαμπαλένκα (vid)

Νίκη που την κρατάει “ζωντανή” στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά των WTA Finals πήρε η Αρίνα Σαμπαλένκα, που επικράτησε με 2-0 σετ της Τζέσικα Πεγκούλα (6-3, 7-5), σε μία ώρα και 31 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ, η 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία ξεκίνησε αρκετά καλά στο κορτ, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, αλλά και υπερασπίζοντας το δικό της σερβίς στη συνέχεια (2-0).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το 6ο game (4-2), ώσπου στο 7ο η Σαμπαλένκα, κάνοντας νέο break, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, αυξάνοντας περαιτέρω τη διαφορά (5-2).

Το μόνο που κατάφερε η Πεγκούλα ήταν να πλησιάσει προσωρινά, σπάζοντας για πρώτη φορά το σερβίς της αντιπάλου της (5-3), αλλά δε γλύτωσε την απώλεια του σετ, μιας και στο 9ο, και τελευταίο, game, η Αρίνα έκανε για 3η φορά break και “τελείωσε” τη δουλειά (6-3).

Στο 2ο σετ, η No. 7 του ταμπλό ξεκίνησε με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως και στο προηγούμενο, δηλαδή με σύντομο σερί 2 κερδισμένων games, και με break στο ενδιάμεσο (2-0), αλλά αυτή τη φορά η 28χρονη Αμερικανίδα έβγαλε αντίδραση, σβήνοντας αρχικά το break της αντιπάλου της, αλλά και ισοφαρίζοντας μετέπειτα (2-2).

Καμία δε ξεχώριζε μέχρι και το 6ο game (3-3), για να ακολουθήσει ένα νέο σύντομο “ξέσπασμα” της αθλήτριας από τη Λευκορωσία, που έφερε τη διαφορά ξανά στα 2 games, κάνοντας ένα νέο break παράλληλα (5-3).

Τελευταία αντίδραση από την No. 3 του ranking ήταν να ξαναφέρει το παιχνίδι στα ίσια, σπάζοντας για τελευταία φορά το σερβίς της Σαμπαλένκα (5-5), η οποία βρήκε το σθένος να πάρει το καθοριστικό 11ο game, διασφαλίζοντας έτσι, στη χειρότερη, το tie-break (6-5).

Το οποίο, εν τέλει, δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς χάρισε μόλις 2 πόντους στην Τζέσικα στο 12ο game, και έκλεισε το σετ για να ολοκληρώσει μία staight νίκη (7-5), που της επιτρέπει, για την ώρα, να ρίχνει ματιές προς στην τελική 4αδα.

Πλέον, η Σαμπαλένκα έκανε το… καθήκον της, και το μόνο που θέλει για να προκριθεί η ίδια στην επόμενη φάση, ως δεύτερη του ομίλου Nancy Richey, είναι να κερδίσει έστω ένα σετ η καλή της φίλη, και χθεσινή της αντίπαλος, Μαρία Σάκκαρη, στον επερχόμενο αγώνα της με την Ονς Ζαμπέρ.

Αν αυτό γίνει, η Σάκκαρη τερματίζει πρώτη στον όμιλο, έχοντας το απόλυτο των νικών, και η Αρίνα Σαμπαλένκα φτάνει στη 2η θέση, υπερτερώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας από την 28χρονη Τυνήσια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις