fbpx

Paris Masters, Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 2-1: Υποκλίθηκε στο “μεγαλείο” του Νόλε ο μαχητικός Στέφανος (vids)

Paris Masters, Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 2-1: Υποκλίθηκε στο “μεγαλείο” του Νόλε ο μαχητικός Στέφανος (vids)

Μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Rolex Paris Masters έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς έχασε στο tie-break από τον κορυφαίο Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 στα σετ (6-2, 3-6, 7-6(4), σε μία αναμέτρηση που διήρκησε 2 ώρες και 19 λεπτά.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο μέχρι και το 4ο game, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται με επιτυχία τα σερβίς τους (2-2).

Μέχρι που πάτησε το γκάζι ο 35χρονος Σέρβος, ξεκινώντας από το 5ο game, που χάρισε μόλις έναν πόντο στον Στέφανο, του έσπασε το σερβίς στο αμέσως επόμενο, και διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμά του με love game στο 7ο (5-2).

Ο “Νόλε” έδωσε τον επίλογο για το σετ στο 8o game, καθώς με νέο break το έκλεισε με επιτυχία, θέλοντας να βάλει τα θεμέλια για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Παρισιού.

Στο 2ο σετ, ο ρυθμός των δύο αθλητών ήταν ίδιος στο ξεκίνημα, όπως και στο προγενέστερο, με κανέναν από τους δύο να μην καταφέρει να ξεχωρίσει έως τότε (2-2).

Ήταν η σειρά, όμως, του 24χρονου Έλληνα να πατήσει το γκάζι, κάνοντας το πρώτο του break στην αναμέτρηση στο 5ο game, και στη συνέχεια να υπερασπιστεί το σερβίς του, για να αποκτήσει ασφαλή διαφορά (4-2).

Ο 6 φορές πρωταθλητής του Bercy απάντησε με love game, για να μειώσει την απόσταση (4-3), αλλά ο Τσιτσιπάς δεν ήθελε να αφήσει πολλά περιθώρια στον Τζόκοβιτς, κερδίζοντας εύκολα το 8ο game, αλλά και ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές του στο σετ με νέο break, για την ισοπαλία (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ο No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο ισοφάριζε με την πρώτη ευκαιρία ο Νόβακ, μέχρι και το 8ο game, υπερασπιζόμενοι και οι δύο τα σερβίς τους άψογα (4-4).

Στο αμέσως επόμενο, ο Στεφ χρειάστηκε ένα μεγάλο hold για να κάμψει την αντίσταση του Τζόκοβιτς (6 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα), ώστε να πάρει εκ νέου ένα μικρό προβάδισμα (5-4), αλλά ο πολυνίκης του θεσμού απάντησε με νέο love game (40-0), για να επαναφέρει την απόλυτη ισορροπία (5-5).

Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε για μία ακόμα φορά άψογα το σερβίς του, κρατώντας τον No. 7 του κόσμου στον έναν πόντο, εξασφαλίζοντας, έτσι, το tie-break στη χειρότερη περίπτωση (6-5), που εν τέλει έγινε πραγματικότητα, μιας με το τελευταίο του love game στο ματς, ο “Νόλε” οδήγησε το “θρίλερ” εκεί (6-6).

Στο tie-break, μετά από μία “μάχη” που κράτησε 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, αυτός που άντεξε στην κούραση και στην πίεση ήταν ο Τζόκοβιτς, που με επιμέρους σκορ 7-4 επικράτησε του μαχητικότατου Στέφανου, και έκλεισε θέση για τον μεγάλο αυριανό τελικό στην Πόλη του Φωτός, απέναντι στον φιλόδοξο Χόλγκερ Ρούνε, που έκαμψε νωρίτερα την αντίσταση του Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ.

Αδιαμφισβήτητα, πάντως, ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τρέχουσας χρονιάς, μιας και το κοντράστ συναισθημάτων άλλαζε διαρκώς, καθώς κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τον νικητή.

Με τη νίκη αυτή, ο “Νόλε” μεγαλώνει κι’ άλλο τη διαφορά του από τον Στέφανο, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, φτάνοντας στο επιμέρους 9-2, αλλά σε προσωπικό επίπεδο, θα διεκδικήσει τον 3ο διαδοχικό, και 7ο συνολικό τίτλο του στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις