fbpx

Paris Masters, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Μέχρι και το τελευταίο χτύπημα και οι δυο μας αξίζαμε τη νίκη»

Paris Masters, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Μέχρι και το τελευταίο χτύπημα και οι δυο μας αξίζαμε τη νίκη»

Την πρόκριση για έναν ακόμα μεγάλο τελικό πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε στα πλαίσια του 2ου χρονικά ημιτελικού του Rolex Paris Masters τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 7-6(4), και έχει “ραντεβού” με την ιστορία αύριο, απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Σ’ ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια για το τρέχον έτος, ο 35χρονος Σέρβος ήταν αυτός που έμεινε αλύγιστος και ακούραστος μέχρι το φινάλε, και πήρε μία ψυχωμένη νίκη στο tie-break του 3ου σετ, για να διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του, αλλά και 3ο διαδοχικό, στο Bercy.

Στην on court συνέντευξη, μετά τη λήξη της αναμέτρησης του με τον Στέφανο, ο No. 7 του ταμπλό μίλησε για τη σημερινή “μάχη”, για το τι σημαίνει για τον ίδιο να βρίσκεται ακόμα σε top επίπεδο, αλλά και για τον αυριανό αντίπαλό του, στον τελικό του Παρισιού.

«Πιέσαμε ο ένας τον άλλον στα όριά μας. Ήταν μια σπουδαία μάχη, με πολλούς μεγάλους πόντους με έντονα συναισθήματα. Ήταν ένας αγώνας που θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε, μέχρι και το τελευταίο χτύπημα και οι δυο μας αξίζαμε τη νίκη», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Σημαίνει πολλά για μένα που είμαι σε θέση να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σ’ αυτή τη φάση του τουρνουά. Σ’ αυτή την ηλικία, είναι μεγάλο προνόμιο που μπορώ ακόμα να αγωνίζομαι, να ωθώ τον εαυτό μου μ’ αυτόν τον τρόπο, να συνεχίζω να εμψυχώνω τον εαυτό μου και να κερδίζω τέτοιους αγώνες. Είμαι ακόμα εκεί μαζί με τους νέους παίκτες, είμαι ακόμα ικανός να κερδίζω τέτοιους αγώνες. Σημαίνει πολλά για μένα, πνευματικά και σωματικά»

Όσον αφορά τον αυριανό του αντίπαλο στον τελικό, Χόλγκερ Ρούνε, είπε: «Τον γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές και σε διαφορετικές επιφάνειες. Μου αρέσει πολύ. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει μια υπέροχη οικογένεια γύρω του, είναι δουλευταράς και του αξίζει κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μαζί με τον Alcaraz και κάποιους άλλους θα ξεχωρίσουν απ’ αυτή τη γενιά. Ελπίζω να μην κερδίσει ακόμα το πρώτο του Masters (χαριτολογώντας). Είχαμε παίξει μόνο στο US Open, αλλά από τότε έχει βελτιωθεί πολύ. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά, είμαστε δυο καλοί φίλοι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις