fbpx

Paris Masters: Έκοψε τον Αλιασίμ ο Ρούνε και “έφυγε” για τελικό (vids)

Paris Masters: Έκοψε τον Αλιασίμ ο Ρούνε και “έφυγε” για τελικό (vids)

Τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Rolex Paris Masters πήρε ο Χόλγκερ Ρούνε, κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-4, 6-2) τον Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ, μετά από 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού, σπάζοντας παράλληλα το σερί των 16(!) νικών που διατηρούσε ο Καναδός.

Στο 1ο σετ, ο 22χρονος Καναδός τενίστας ξεκίνησε καλύτερα, κατακτώντας το εναρκτήριο game (1-0), όμως άμεση ήταν η απάντηση του Ρούνε, που ισοφάρισε, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του, και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το δικό του, για το πρώτο του προβάδισμα (3-1).

Το παιχνίδι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με τη διαφορά να μην αλλάζει, και ο 19χρονος Δανός (και πλέον φιναλίστ) έκλεισε το σετ στο 10ο game, χαρίζοντας μόλις έναν πόντο, θέτοντας τις βάσεις για τη straight νίκη.

Στο 2ο, και τελευταίο με βάση την έκβαση του αγώνα σετ, ο No. 18 της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε “φουριόζος” στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 4 games, έχοντας στο ενδιάμεσο και 2 break, για να αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό (4-0).

Η οποία και εν τέλει ήρθε, μιας και η μοναδική αντίδραση του No. 8 του ταμπλό ήταν να μειώσει προσωρινά τη διαφορά, σε δύο περιπτώσεις (4-1, 5-2), χωρίς να μπορέσει να αντέξει στα χτυπήματα του Ρούνε, που έκλεισε και το δεύτερο σετ στο 6-2.

Τελευταίο βήμα, πριν την κατάκτηση του τροπαίου στην Πόλη του Φωτός για τον νεαρό Δανό θα είναι ο αυριανός τελικός, απέναντι σε έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς, στον οποίο και θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην έως τώρα καριέρα του, αλλά θα είναι, επίσης, και ο 4ος σε indoor Tour.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις