fbpx

WTA Finals: Απέκλεισε την Γκοφ η Κασάτκινα και πάει για “τελικό” με την Γκαρσία (vids)

WTA Finals: Απέκλεισε την Γκοφ η Κασάτκινα και πάει για “τελικό” με την Γκαρσία (vids)

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά των WTA Finals έκανε η Ντάρια Κασάτκινα, καθώς επικράτησε της Κόκο Γκοφ με 2-0 σετ, και ετοιμάζεται για τον “τελικό” με την Καρολίν Γκαρσία, στην τελευταία στροφή του ομίλου Tracey Austin.

Στο 1ο σετ, η 25χρονη Ρωσίδα τενίστρια ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, κάνοντας το πρώτο της break, μόλις στο 1ο game (1-0), το οποίο και σβήστηκε από την Γκοφ στο αμέσως επόμενο για την ισοφάριση (1-1).

Η 18χρονη Αμερικανίδα άρχισε να πατάει ακόμα καλύτερα στο κορτ, γεγονός που δικαιολογεί κιόλας το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων games (4-1), αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες της να κατακτήσει το 1ο σετ.

Η Κασάτκινα, όμως, είχε διαφορετική άποψη, μιας και επέστρεψε από το εις βάρος της σκορ, κάνοντας και 2ο break στο ενδιάμεσο, φτάνοντας έτσι στην προσωρινή ισοφάριση (4-4).

Η Γκοφ απάντησε στο σύντομο σερί της αντιπάλου της, περνώντας εκ νέου μπροστά (5-4), αλλά η Ρωσίδα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, αλλά και να ξανά σπάσει το σερβίς της Αμερικανίδας, για να διασφαλίσει το tie-break (6-5).

Το οποίο και έγινε πραγματικότητα, μιας και η Γκοφ ισοφάρισε σε 6-6, με νέο δικό της break, για να οδηγηθούν οι δύο αθλήτριες στο tie-break, όπου μετά από μία “μάχη” 17 λεπτών(!) και 54 δευτερολέπτων, η Κασάτικινα επικράτησε… στο νήμα με 8-6.

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, τα πράγματα, από σύνθετα, έγιναν πιο απλά για την Ρωσίδα τενίστρια, που πήρε άμεσα το προβάδισμα στα games, κάνοντας μάλιστα και το 4ο προσωπικό break της βραδιάς (2-0).

Μείωσε σε 2-1 η No. 4 του ταμπλό, με νέο δικό της break, με την Κασάτκινα, όμως να ξανά σπάει το σερβίς της Αμερικανίδας, για να επαναφέρει εκ νέου την απόσταση στα ίδια επίπεδα (3-1).

Ο “χορός” των break συνεχίστηκε και στα επόμενα 2 games, για να διαμορφωθεί το 4-2, ενώ το 7ο game κατέληξε και αυτό στην No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, για να θέσει τις βάσεις της straight νίκης.

Στην οποία και έφτασε στο 9ο game, καθώς έκλεισε το σετ στο 6-3, παίρνοντας μία νίκη-ανάσα, που της δίνει τη δυνατότητα να τα παίξει όλα για όλα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, απέναντι στην Καρολίν Γκαρσία, που νωρίτερα είχε ηττηθεί από την No. 1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις