fbpx

WTA Finals: “Αγκαλιά” με την πρόκριση στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vids)

WTA Finals: “Αγκαλιά” με την πρόκριση στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vids)

Τη δεύτερη της νίκη στον όμιλο Tracy Austin πανηγύρισε η Ίγκα Σφιόντεκ, που επικράτησε της Καρολίν Γκαρσία με 2-0 σετ (6-3, 6-2), και είναι πολύ κοντά στο να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των WTA Finals.

Στο 1ο σετ, η 21χρονη Πολωνή τενίστρια έκανε δικό της το εναρκτήριο game, χαρίζοντας μόνο 2 πόντους, αλλά είδε στη συνέχεια την Γκαρσία να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο, αλλά να της κάνει και break, για την ανατροπή (2-1).

Η Σφίοντεκ απάντησε με δικό της break στο 4ο game (2-2), πέρασε εκ νέου μπροστά στο αμέσως επόμενο (3-2), αλλά η 29χρονη Γαλλίδα ισοφάρισε σε 3-3, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες είχε για τη διεκδίκηση του σετ.

Οι οποίες και… εξανεμίστηκαν λίγο αργότερα, καθώς με ένα καθοριστικό σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και με break στο ενδιάμεσο, η No. 1 του ταμπλό έκλεισε το σετ, και πήρε προβάδισμα στα σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, η Πολωνή ξεκίνησε και πάλι δυναμικά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 2 games, πραγματοποιώντας ένα ακόμα break (2-0).

Η No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να μειώσει σε 2-1, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο στο 3ο game (2-1), αλλά η διαφορά επανήλθε στα ίδια επίπεδα, μιας και το 4ο game κατέληξε στην Σφιόντεκ.

Τελευταίο “χτύπημα” της Γκαρσία ήταν να μειώσει ξανά την απόσταση στο 1 game (3-2), καθώς μετέπειτα δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς της Ίγκα, που με ένα μεγάλο hold στο 6ο game (6 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα), αλλά και με νέο break στο 7ο, ήταν ένα βήμα πριν τη straight νίκη.

Στην οποία και έφτασε, κλείνοντας το σετ στο 8ο και τελευταίο game (6-2), κάνοντας έτσι το 2/2 στον όμιλο, αυξάνοντας παράλληλα στο έπακρο τις πιθανότητές της για την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και την πρόκριση στους «4».

Επόμενος, και τελευταίος αντίπαλος της Σφιόντεκ, για τη φάση των ομίλων, θα είναι η Κόκο Γκοφ, την οποία αν κερδίσει, θα κλειδώσει την πρώτη θέση, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του 9ου φετινού της τίτλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις