fbpx

Paris Masters, Τσιτσιπάς-Πολ 2-0: Στα ημιτελικά του Παρισιού ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Στέφανος (vids)

Paris Masters, Τσιτσιπάς-Πολ 2-0: Στα ημιτελικά του Παρισιού ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Στέφανος (vids)

Μεγάλη πρόκριση στους «4» του Rolex Paris Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επιβλήθηκε του Τόμι Πολ με 2-0 σετ (6-2, 6-4), σε μία ώρα και 16 λεπτά παιχνιδιού, και δίνει ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με φόντο τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, καθώς το άρχισε και το τελείωσε με τον ίδιο δυναμισμό και αποφασιστικότητα, μην επιτρέποντας στον Πολ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ξεκίνησε με ένα μεγάλο hold στο εναρκτήριο game (7 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα), γεγονός που του έδωσε το μομέντουμ στη συνέχεια να σπάσει το σερβίς του Αμερικανού αντιπάλου του, αλλά και να υπερασπιστεί μετέπειτα το δικό του, ώστε να χτίσει από νωρίς ασφαλής διαφορά (3-0).

Ο 25χρονος τενίστας από τις ΗΠΑ απάντησε στο 4ο και στο 6ο game, μειώνοντας προσωρινά την απόσταση (3-1, 4-2), αλλά ο Στέφανος στα αμέσως επόμενα games επανάφερε τη διαφορά εκεί που αρχικά την ήθελε (4-1, 5-2).

Στο 8ο game ο Τσιτσιπάς “καθάρισε” το 1ο σετ με love game (40-0), και έθεσε τις βάσεις για τη straight νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, οι ισορροπίες επανήλθαν στο κορτ, με τον Τόμι Πολ να μπαίνει πιο αποφασιστικά, και να μην επιτρέπει στον No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης να ξεφύγει, όπως έγινε και στο προγενέστερο σετ.

Ο Στέφανος είχε τον έλεγχο, αλλά και ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και το 7ο game, αλλά ο Αμερικανός τον επιτηρούσε από κοντά και ισοφάριζε με την πρώτη ευκαιρία (4-4).

Στο 9ο game ο Τσιτσιπάς χάρισε μόλις έναν πόντο στον No. 31 του ranking, και έκλεισε το σετ με το 3ο προσωπικό break στη βραδιά (το οποίο ήταν και love game), για να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη, που του δίνει την ευκαιρία να απέχει ένα μόλις βήμα πριν τον μεγάλο τελικό στην Πόλη του Φωτός (6-4).

Δε θα μπορούσε να έχει πιο δύσκολο εμπόδιο αυτή τη στιγμή ο Στέφανος, στο δρόμο του προς στον τίτλο του Παρισιού, μιας και στον αυριανό ημιτελικό, στις 17:30 ώρα Ελλάδος, θα συναντήσει στην απέναντι μεριά του φιλέ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιβλήθηκε νωρίτερα του Λορέντζο Μουζέτι.

Η προϊστορία, φυσικά, και δεν είναι υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, απέναντι στον 35χρονο Σέρβο, ο οποίος υπερτερεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 8 νίκες, έναντι 2 του Στέφανου, με πιο πρόσφατη, μάλιστα, τη νίκη στον τελικό του Astana Open.

Παράλληλα, αυτός θα είναι και ο παρθενικός ημιτελικός του Τσιτσιπά στο Bercy, ενώ συνολικά θα είναι ο 5ος που συμμετέχει φέτος, σε επίσημη διοργάνωση. Μετράει ήδη 60 νίκες στη σεζόν, και θα ήθελε, αδιαμφισβήτητα, να τις κάνει 61, απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις