fbpx

Paris Masters: Στους «4» ο Ρούνε – Εγκατέλειψε ο Αλκαράθ (vids)

Paris Masters: Στους «4» ο Ρούνε – Εγκατέλειψε ο Αλκαράθ (vids)

Τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters πανηγύρισε ο Χόλγκερ Ρούνε, μιας και εγκατέλειψε στα τέλη του 2ου σετ ο Κάρλος Αλκαράθ, λόγω έντονων ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

Στο 1ο σετ, ο 19χρονος Δανός τενίστας κοίταξε από νωρίς στα μάτια τον No. 1 του ταμπλό, καθώς πήρε πρώτος προβάδισμα στα games, αλλά και τις 2 φορές ο Αλκαράθ τον ισοφάρισε (2-2).

Ακολούθησε ένα κομβικό σερί με 3 κερδισμένα games από τον Ρούνε, ο οποίος έκανε και το 1ο break της βραδιάς, για να θέσει τις βάσεις της κατάκτησης του σετ (5-2).

Ο συνομήλικος Ισπανός αντίπαλός του κατάφερε απλώς να μείωσε τη διαφορά (5-3), μιας και δε γλύτωσε την απώλεια του σετ, καθώς ο Χόλγκερ πήρε το 9ο game, χαρίζοντας μόλις 2 πόντους (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο με βάση την έκβαση της αναμέτρησης σετ, επανήλθαν οι αρχικές ισορροπίες, με τον Αλκαράθ να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα στα games, μην επιτρέποντας στον Δανό αντίπαλό του να προσπεράσει.

Και οι δύο τενίστες προστάτευαν τα σερβίς τους, με τον Ρούνε να βρίσκει απάντηση σε κάθε προσπέρασμα του Ισπανού, ισοφαρίζοντας 6(!) φορές, για να οδηγήσει την αναμέτρηση σε tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από μία αρκετά σύντομη μάχη, την ώρα που ο Ρούνε βρισκόταν με 3-1 μπροστά, ο Αλκαράθ ενημέρωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει, λόγω των έντονων πόνων του στην κοιλιακή χώρα, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του, με αποτέλεσμα τη νίκη-πρόκριση να πάρει ο No. 18 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επόμενος σταθμός για τον Χόλγκερ είναι οι ημιτελικοί του Παρισιού, στους οποίους προκρίνεται για πρώτη φορά στη μικρή (έως τώρα) καριέρα του, και θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες αυτών των ημερών, τον Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ, που προέρχεται από την πρόκριση επί του Φράνσις Τιάφο.

Αναμένουμε, λοιπόν, μία συγκλονιστική αναμέτρηση μεταξύ αυτών των δύο φιλόδοξων αθλητών, με τον Ρούνε να θέλει να φτάσει στον 4ο συνεχόμενο τελικό για φέτος, και τον Καναδό να τρέχει ένα αήττητο 16(!) σερί αγώνων, που σίγουρα δε θα ήθελε να σπάσει σύντομα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις