fbpx

Paris Masters: Στους «4» ο Αλιασίμ με σπασμένα φρένα (vids)

Paris Masters: Στους «4» ο Αλιασίμ με σπασμένα φρένα (vids)

Το πρώτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Rolex Paris Masters πήρε ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ, που κέρδισε με άνεση τον Φράνσις Τιάφο με 2-0 σετ (6-1, 6-4), σε μία αναμέτρηση που κράτησε μία ώρα και 33 λεπτά.

Στο 1ο σετ, ο 22χρονος Καναδός τενίστας μπήκε πολύ δυναμικά στο κορτ, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games, κάνοντας και το πρώτο break της ημέρας στο ενδιάμεσο (3-0).

Ο Τιάφο απάντησε στο 4ο game, μειώνοντας προσωρινά τη διαφορά (3-1), αλλά ήταν και η μοναδική απειλή του, καθώς ακολούθησε νέο σερί με 3 κερδισμένα games από τον Αλιασίμ, που έκανε και 2ο break, και έκλεισε το σετ εύκολα (6-1).

Στο 2ο σετ, ο 24χρονος Αμερικανός ξεκίνησε καλύτερα σε σύγκριση με το προγενέστερο, μιας και προηγήθηκε στα games, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο (1-0).

Στη συνέχεια, όμως, ο No. 8 του ταμπλό επέστεψε με νέο σερί, αλλά και με το 3ο break στην αναμέτρηση, για να αποκτήσει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά και τη διαφορά ασφαλείας (3-1).

Στο 5ο game, ο No. 21 της παγκόσμιας κατάταξης, με ένα μεγάλο hold (6 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα) πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (3-2), αλλά ο Αλιασίμ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο αμέσως επόμενο (και με την ίδια ακριβώς διάρκεια στο hold), για να επαναφέρει τη διαφορά στα προηγούμενα επίπεδα (4-2).

Ο Τιάφο διατήρησε τις πιθανότητες του στο παιχνίδι με ένα love game (40-0), αλλά και με νέο hold στο 9ο game, μειώνοντας σε 5-4, αλλά δε γλύτωσε την ήττα και τον αποκλεισμό, μιας και ο Καναδός πήρε το καθοριστικό 10ο game, και έκλεισε με επιτυχία και το 2ο σετ (6-4).

Πλέον ο Αλιασίμ “ατενίζει” τα ημιτελικά της Πόλης του Φωτός, στα οποία και θα βρει μπροστά του τον Χόλγκερ Ρούνε, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ, μετά την εγκατάλειψη του τελευταίο λόγω τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις