fbpx

WTA Finals, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 2-0: Νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Μαρία (vids)

WTA Finals, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 2-0: Νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Μαρία (vids)

Την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-0 σετ (6-2, 6-4), μετά από μία “μάχη” μίας ώρας και 37 λεπτών.

Στο 1ο σετ, η 24χρονη τενίστρια από την Λευκορωσία ξεκίνησε πιο καλά, κερδίζοντας το εναρκτήριο game, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο (1-0).

Για να απαντήσει η Μαρία με ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και με το πρώτο break της βραδιάς στο ενδιάμεσο, για την ανατροπή (3-1).

Η Σαμπαλένκα μείωσε προσωρινά στο 5ο game (3-2), αλλά η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στην 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που έφτασε και πάλι τη διαφορά στα 2 games, έπειτα από ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 47 δευτερολέπτων (4-2).

Στο 7ο game η Σάκκαρη έσπασε ξανά το σερβίς της αντιπάλου της για το 5-2, ενώ στο αμέσως επόμενο κατάφερε να κλείσει το σετ, για να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, η No. 5 του ταμπλό συνέχισε το ίδιο δυναμικά, έτσι όπως ακριβώς έκλεισε και το προγενέστερο σετ, κάνοντας πάλι ένα σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και σπάζοντας 2 φορές το σερβίς της Σαμπαλένκα, για να θέσεις τις βάσεις για τη νίκη (3-0).

Με την No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική επιστροφή στο ματς, σβήνοντας τα break της Μαρίας, και φτάνοντας φυσικά όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και στο προσπέρασμα στα games (4-3).

Η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση, βλέποντας την Σαμπαλένκα να επιστέφει, και ισοφάρισε άμεσα, χαρίζοντας μόνο 2 πόντους (4-4), ενώ στο αμέσως επόμενο κατάφερε και της ξανά έσπασε το σερβίς, για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ (5-4).

Στο 10ο και αποφασιστικό game, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος, μετά από ένα μεγάλο hold (8 λεπτών και 28 δευτερολέπτων) για να κλείσει και αυτό το σετ, και να φτάσει στη straight νίκη, που τις δίνει πολλές πιθανότητες για την πρώτη θέση στον όμιλο Nancy Richey, και φυσικά την πρόκριση στα ημιτελικά.

Επόμενο παιχνίδι για τη Μαρία θα είναι αυτό απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ, που προέρχεται από τη νίκη της πριν λίγες ώρες, απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα με 2-1, έπειτα από ανατροπή στα σετ (1-6, 6-3, 6-3).

Η Σάκκαρη θα στοχεύσει για το 3/3, μιας και στόχος είναι να κλειδώσει την 1η θέση στον όμιλο, για να αποφύγει την No. 1 του ταμπλό, Ίγκα Σφιόντεκ, στις διασταυρώσεις των ημιτελικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις