fbpx

Paris Masters, Τσιτσιπάς-Μουτέ 2-0: Άνετα και ωραία στα προημιτελικά (vids)

Paris Masters, Τσιτσιπάς-Μουτέ 2-0: Άνετα και ωραία στα προημιτελικά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις ένα break, αλλά κι ένα σεμιναριακό tie-break στο 2ο σετ για να καταβάλει την αντίσταση του Γάλλου και Νο. 64 στον κόσμου Κορεντάν Μουτέ επικρατώντας με 6-3, 7-6(3) μετά από 80 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά (14η φορά φέτος) του Rolex Paris Masters που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα (31/10-6/11) στο Παρίσι.

Σε μια από τις πιο ώριμες και υπομονετικές εμφανίσεις του, ο Τσιτσιπάς στηρίχθηκε στο εκπληκτικό σερβίς του από το οποίο παραχώρησε μόλις 9 πόντους στον Γάλλο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 97% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (30/33), αλλά και το 68% στο 2ο (17/25).

Σε αυτά τα 80 λεπτά, ο Τσιτσιπάς βρήκε 21 άσους και έκανε 14 αβίαστα λάθη, χωρίς όμως να δώσει το παραμικρό δικαίωμα αμφισβήτησης στον Γάλλο που προσπαθούσε να βρει τρόπους (αγωνιστικούς) να βάλει μέσα στην εξίσωση του αγώνα το γαλλικό κοινό.

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Τσιτσιπάς έδειξε να βρίσκει ρυθμό στο σερβίς του και παρά το γεγονός ότι περνούσε μόλις 1 στα 2 πρώτα σερβίς (50%) παραχώρησε μόλις 2 πόντους στο Γάλλο, του οποίου οι επιστροφές ήταν σε πολύ κακό βράδυ (19% συνολικά).

Από τη μεριά του και ο Μουτέ έβγαζε μια ανάλογη συνέπεια από τη θέση του σερβίς, μέχρι το 8ο game, στο σημείο όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε τρόπο να επιτεθεί και να φτάσει στο μοναδικό break του αγώνα μετά από τρία break-points (5-3).

O Έλληνας τενίστας πήρε τις μπάλες στα χέρια του κλείνοντας εύκολα το σετ με το 4ο love-game του, κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να προβληματίζει και να γεμίζει εκνευρισμό τις επιστροφές του Μουτέ που δεν μπορούσε να βρει λύσεις και κυρίως να “διαβάσει” το σερβίς του Τσιτσιπα.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Γάλλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τριπλό break-point (0/40) στο 3ο game, όμως χάρη στις εμπνεύσεις του (πολύ όμορφα και καλά εκτελεσμένα drop-shots), αλλά και στα γεμάτα spin σερβίς του κατάφερε να σβήσει και τα τρία και μ’ ένα τεράστιο hold να φτάσει στο 2-1.

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες κράτησαν σχετικά εύκολα τα σερβίς τους, με το σετ να κρίνεται στο tie-break. Αν και ο Μουτέ έφτασε πρώτος σε mini-break (2/1), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πολύ ψύχραιμος και παίζοντας βαθιές μπάλες, αλλά κυρίως σερβίροντας εξαιρετικά έφτασε στο 3/2.

Λίγο πριν από το changeover ο Μουτέ “χτύπησε” και πάλι στο 2ο σερβίς του Τσιτσιπά ισοφαρίζοντας σε 3/3, όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο τουρνουά, με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να κατακτά τους τέσσερις τελευταίους πόντους φτάνοντας στην 59η φετινή νίκη, αλλά και στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τόμι Πολ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα οι οποίοι θα αγωνιστούν στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στο κεντρικό κορτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις