fbpx

Paris Masters: Προκρίθηκε ο Μουτέτ και “βλέπει” Τσιτσιπά (vids)

Paris Masters: Προκρίθηκε ο Μουτέτ και “βλέπει” Τσιτσιπά (vids)

Την πρόκριση στους «16» του Rolex Paris Masters πανηγύρισε ο Κορεντάν Μουτέτ, ο οποίος κέρδισε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6(3) τον Κάμερον Νόρι, και θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, αύριο λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, ώρα Ελλάδος.

Στο 1ο σετ, αν και προηγήθηκε δύο φορές ο 27χρονος Βρετανός τενίστας (1-0, 2-1), η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Μουτέτ, που επέστρεψε με break, και πήρε διαφορά με 2 games (4-2).

Μείωσε προσωρινά ο Νόρι, αλλά δε γλύτωσε την απώλεια του σετ, μιας και με νέο σύντομο σερί, αλλά και νέο break στο ενδιάμεσο, ο 23χρονος Γάλλος έκλεισε το σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, δε ξεχώριζε κανένας από τους δύο αθλητές, μέχρι και το 10ο game, με την περίπτωση του tie-break να μοιάζει όλο και πιο πιθανή, μετά από σερί ισοπαλίες (5-5).

Αλλά ο No. 13 του ταμπλό είχε διαφορετική γνώμη, αφού έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο κομβικό 11ο game, και με το μομέντουμ δικό του, έκλεισε το σετ στο αμέσως επόμενο, για να στείλει το ματς στο 3ο και τελευταίο σετ (7-5).

Εκεί, και πάλι οι ισορροπίες ήταν απόλυτα μοιρασμένες, ίσως πιο πολύ από κάθε άλλο σετ της αναμέτρησης, με τον No. 64 της ATP κατάταξης να διατηρεί εκείνος ένα ισχνό προβάδισμα σταδιακά, μην επιτρέποντας στον Βρετανό να προσπεράσει (1-0, 3-1, 4-3, 5-4).

Ο Νόρι έφτασε ξανά στην ισοφάριση στο 10ο game, έπειτα από ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 53 δευτερολέπτων), ο Μουτέτ διασφάλισε το tie-break, κερδίζοντας το 11ο game, και ο Βρετανός το έκανε πραγματικότητα, μιας και ισοφάρισε εκ νέου, για το 6-6.

Τη “μάχη” του tie-break, που κράτησε 10 λεπτά, παρά ένα δευτερόλεπτο, την κέρδισε εν τέλει ο Μουτέτ, που επιβλήθηκε με σκορ 7-3, και πήρε την πρόκριση για τους καλύτερους 16 του Παρισιού, για να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, για μία συγκλονιστική αναμέτρηση, αύριο Πέμπτη 03/11.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις