fbpx

Paris Masters: Αρνείται να “κρεμάσει” τη ρακέτα του ο Σιμόν (vids)

Paris Masters: Αρνείται να “κρεμάσει” τη ρακέτα του ο Σιμόν (vids)

Δεύτερη διαδοχική πρόκριση του Ζιλ Σιμόν, που αυτή τη φορά είχε θύμα του τον Τέιλορ Φριτζ, τον οποίο και κέρδισε με 2-1 σετ (7-5, 5-7, 6-4), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «16» του Rolex Paris Masters, έπειτα από “μάχη” 3 ωρών και 6 λεπτών.

Στο 1ο σετ, ο 37χρονος Γάλλος τενίστας ξεκίνησε πολύ καλά στο κορτ, σπάζοντας το σερβίς του αντιπάλου του με το “καλησπέρα”(1-0), με τον Φριτζ να απαντά με δικό του break στο αμέσως επόμενο, αλλά και να παίρνει προβάδισμα στο 3ο game (2-1).

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο 25χρονος Αμερικανός δεν έχασε το προβάδισμα, μέχρι και το 10ο game, με το ματς να μοιάζει απολύτως ισορροπημένο, κάνοντας άπαντες να πιστέψουμε πως οδεύουμε σε tie-break.

Στο 11ο, όμως, game, ο Σιμόν έσπασε εκ νέου το σερβίς του Φριτζ (6-5), για να κλείσει το σετ μερικά λεπτά αργότερα, ώστε να πάρει προβάδισμα στα σετ (7-5).

Στο 2ο σετ, είχαμε αλλεπάλληλες προσπεράσεις από τους δύο τενίστες μέχρι και το 6ο σετ, έχοντας, μάλιστα, και από ένα break ο καθένας τους (3-3).

Ο Φριτζ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ο έμπειρος αντίπαλός του έβρισκε κάθε φορά τον τρόπο να ισοφαρίζει, μέχρι και το 10ο game (5-5), το οποίο κατέκτησε και με ένα μεγάλο hold (6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα), μένοντας ζωντανός για τη straight νίκη.

Ο No. 11 του ταμπλό, όμως, απάντησε με δικό του μεγάλης διάρκειας hold (7 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα), ώστε να διασφαλίσει στη χειρότερη το tie-break, το οποίο εν τέλει αποσόβησε, μιας και έκλεισε με break το σετ στο 7-5.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ο Φριτζ και πάλι διατηρούσε μια ισχνή διαφορά από τον No. 188 του ranking, ο οποίος και πάλι δεν επέτρεπε στον Αμερικάνο να ξεφύγει, βγάζοντας από το μανίκι του ακόμα δύο μεγάλα hold, αλλά και τεράστια αποθέματα δύναμεις, για να παραμείνει στην διεκδίκηση του ματς.

Μετά και το 8ο game του σετ, όπου το σκορ ήταν ισόπαλο (4-4), ο Σιμόν κατάφερε να προσπεράσει για πρώτη φορά, να αυξήσει τη διαφορά με break στο 9ο , και να κλειδώσει τη νίκη στο 10ο και τελευταίο game, για να πάρει μία σπουδαία πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παρισιού, παρατείνοντας την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση.

Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ο Σιμόν θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του φορμαρισμένου Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος προέρχεται από την επική ανατροπή κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ, τον οποίο κέρδισε με 2-1 σετ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις