fbpx

Paris Masters: Αποκλεισμός-ΣΟΚ για Ναδάλ στο ντεμπούτο του (vids)

Paris Masters: Αποκλεισμός-ΣΟΚ για Ναδάλ στο ντεμπούτο του (vids)

Δεν συνδύασε την επιστροφή του στα κορτ με νίκη ο Ράφαελ Ναδάλ, καθώς ηττήθηκε στο ντεμπούτο του Rolex Paris Masters από τον Τόμι Πολ με 2-1 σετ (3-6, 7-6(4), 6-1), και τελείωσε άδοξα το ταξίδι του, μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ, ο 36χρονος κορυφαίος Ισπανός τενίστας ξεκίνησε αρκετά καλά, κερδίζοντας το εναρκτήριο game (1-0), αλλά στη συνέχεια είδε τον Πολ να τον ισοφαρίζει, αλλά και να του σπάσει στο σερβίς, χάνοντας έτσι το προβάδισμα (2-1).

Ο Ναδάλ επέστρεψε στα επόμενα 2 games, και πήρε πίσω το break, για το δικό του νέο προσπέρασμα (3-2), αλλά ο 25χρονος Αμερικανός έφερε και πάλι την αναμέτρηση στα ίσα στο 6ο game (3-3).

Η συνέχεια του 1ου σετ, όμως, άνηκε αποκλειστικά στον Ναδάλ, που με ένα σύντομο σερί τριών κερδισμένων games, αλλά και με νέο break στο ενδιάμεσο, έφτασε στο κλείσιμο του σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά του Πολ να ξεκινήσει πιο δυναμικά, κατακτώντας το 1ο game (1-0), αλλά και πάλι ο Ράφα είχε την απάντηση, ισοφαρίζοντας στο αμέσως επόμενο, και με νέο break κατέκτησε και το 3ο game (2-1).

Στο 4ο game ο No. 31 του ταμπλό πήρε πίσω το σερβίς του (2-2), και προσπέρασε εκ νέου στα games, παίρνοντας στις λεπτομέρειες το 5ο game (3-2).

Ο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάρισε μετά από ένα μεγάλο hold (7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα), μην επιτρέποντας, μάλιστα, στον Αμερικάνο αντίπαλό του να ξεφύγει στο σκορ, μέχρι και στο 12ο game, οδηγώντας το σετ στο tie-break.

Μετά από μία “μάχη” 10 λεπτών και 21 δευτερολέπτων, ο Πολ ήταν αυτός που άντεξε στην πίεση και την κόπωση, και με το επιμέρους 7-4 ισοφάρισε στα σετ.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ο Πολ δεν άφησε περιθώρια διεκδίκησης της νίκης στον Ναδάλ, μιας και από νωρίς πήρε προβάδισμα ασφαλείας, κάνοντας και break (2-0).

Το μόνο που κατάφερε ο Ισπανός τενίστας ήταν να μειώσει προσωρινά σε 2-1,αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε απάντηση στα χτυπήματα του Αμερικάνου, που μετά από ένα κομβικό σερί, αλλά και δύο νέα break, έκλεισε εύκολα το σετ στο 6-1, για να πάρει μία τεράστια πρόκριση, απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Κατά αυτόν τον τρόπο, ο Τόμι Πολ ολοκλήρωσε μία σπουδαία επιστροφή στον αγώνα, και έγινε ο πρώτος παίκτης που αποκλείει τον Ναδάλ, πριν από τη φάση των προημιτελικών στο Bercy.

Στον επόμενο γύρο, το εμπόδιο του Αμερικάνου, με φόντο τους «8», θα είναι ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, και με μεταγενέστερο αντίπαλο, αν φτάσει μέχρι εκεί, τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις