fbpx

WTA Finals: Απέναντι στην Σαμπαλένκα με φόντο τα ημιτελικά η Σάκκαρη

WTA Finals: Απέναντι στην Σαμπαλένκα με φόντο τα ημιτελικά η Σάκκαρη

Το δύο στα δύο επιδιώκει να πραγματοποιήσει η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 03/11, λίγο μετά τις 02:00 ώρα Ελλάδος, στα πλαίσια του 2ου αγώνα του ομίλου Nancy Richey, για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια προέρχεται από τη νίκη επί της Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ, στην πρεμιέρα της στο Τέξας, ενώ αντίστοιχα η 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία κέρδισε με 2-1 σετ την Ονς Ζαμπέρ, με ανατροπή.

Τα σενάρια της πρόκρισης:

Αναφορικά με τα σενάρια πρόκρισης, τόσο της Σάκκαρη, όσο και της Σαμπαλένκα, όποια από τις δύο επικρατήσει σήμερα με straight νίκη, αυτομάτως προκρίνεται στα ημιτελικά ως πρώτη του ομίλου.

Σε περίπτωση που η νίκη, για οποιαδήποτε από τις δύο αθλήτριες, έρθει με απώλεια ενός σετ, ναι μεν προκρίνονται στην επόμενη φάση, αλλά για να αναδειχθούν πρώτες, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου θα πρέπει να έχει κερδίσει αυτή που κέρδισαν στην πρεμιέρα.

Δηλαδή, για να βγει η Σάκκαρη πρώτη στον όμιλο, μετά από νίκη και απώλεια ενός σετ, στο παιχνίδι μεταξύ Πεγκούλα και Ζαμπέρ θα πρέπει να έχει κερδίσει η Πεγκούλα. Αντιστοίχως για την Σαμπαλένκα ισχυεί το ανάποδο, δηλαδή αν κερδίσει αυτή με 2-1 σετ, τότε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου θέλει νικήτρια την Ζαμπέρ.

Το H2H μεταξύ Σάκκαρη και Σαμπαλένκα:

Δεν ευνοεί τη Μαρία Σάκκαρη η προϊστορία των παιχνιδιών με την Αρίνα, μιας και η σημερινή αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστρια υπερτερεί στις νίκες, ενώ στο μοναδικό διπλό που υπήρξαν συμπαίκτριες είχαν ηττηθεί.

Συγκεκριμένα, η Σαμπαλένκα μετράει 4 νίκες απέναντι στη Σάκκαρη, στις 6 φορές που έχουν αναμετρηθεί στο κορτ, από το 2018 μέχρι σήμερα, με την τελευταία φορά, όμως, να είναι πέρσι στα WTA Finals, όταν και η Μαρία επικράτησε με 2-1 σετ, και πάλι για τη φάση των ομίλων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις