fbpx

Σλοβακία, Σακελλαρίδη-Κλιμοβίκοβα 2-1: Νίκη και πρόκριση στον 2ο γύρο για την Σαπφώ

Σλοβακία, Σακελλαρίδη-Κλιμοβίκοβα 2-1: Νίκη και πρόκριση στον 2ο γύρο για την Σαπφώ

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων στην Σλοβακία πανηγύρισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που επικράτησε της Λίντα Κλιμοβίκοβα με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3).

Στο 1ο σετ, η 18χρονη Τσέχα τενίστρια μπήκε πιο δυνατά στο κορτ, σπάζοντας το σερβίς της Σαπφούς για το προβάδισμα στα games (1-0).

Με την Σακελλαρίδη να απαντά άμεσα με δικό της break, ενώ πέρασε και μπροστά, πραγματοποιώντας ένα ακόμα break στο 4ο game (3-1).

Η Κλιμοβίκοβα έφτασε εκ νέου στην ισοφάριση, τόσο των σετ, όσο και των break (3-3), για να ακολουθήσει ένα σύντομο και κομβικό σερί της 19χρονης Ελληνίδας, για να κλείσει υπέρ της το σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, η Τσέχα πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, γεγονός που δικαιολογεί και το 2-0 στα games, με break στο 2ο.

Η Σακελλαρίδη μείωσε σε 2-1, παίρνοντας πίσω το σερβίς της, αλλά η Λίντα ξέφυγε εκ νέου στο σκορ, μιας και έσπασε το σερβίς τις αντιπάλου της άλλες δύο φορές, για να φτάσει τη διαφορά στα 4 games (5-1).

Το μόνο που κατάφερε η Σαπφώ ήταν να μειώσει προσωρινά την απόσταση (5-3), αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη, μιας και στο 9ο game η Τσέχα έφτασε στην ισοφάριση των σετ (6-3).

Στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, το ντέρμπι καλά κρατούσε, μιας και η Σαπφώ κατάφερε να πάρει ένα το εναρκτήριο game με ένα μεγάλο hold (8 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα), για να δεχτεί την ανατροπή από την Κλιμοβίκοβα, η οποία της έσπασε το σερβίς στο 3ο game (2-1).

Η Σακελλαρίδη απάντησε σβήνοντας το break, και παίρνοντας μία καλή διαφορά από την Τσέχα αντίπαλό της, φτάνοντας στο 5-2, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Η Λίντα μείωσε προσωρινά με ένα μεγάλο hold (9 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα), αλλά η Σαπφώ έκλεισε το σετ στο αμέσως επόμενο game, για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Στον 2ο γύρο, η No. 307 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει την 26χρονη, και No. 97 του ταμπλό, Τζάνα Φετ από την Κροατία, με φόντο τα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις