fbpx

Paris Masters: Με ανατροπή στους «16» ο Αλιασίμ (vids)

Paris Masters: Με ανατροπή στους «16» ο Αλιασίμ (vids)

Την πρόκριση στη φάση των «16» του Rolex Paris Masters πανηγύρισε ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος επικράτησε του Μίκαελ Ίμερ με 2-1 σετ (6(6)-7, 6-4, 7-6(6), σε μία αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Στο 1ο σετ, ο 22χρονος Καναδός τενίστας διατηρούσε ένα “εύθραυστο” προβάδισμα επί του Ίμερ, ο οποίος κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να ισοφαρίζει, οδηγώντας έτσι την αναμέτρηση στο tie-break (6-6).

Εκεί, σε μία “μάχη” 12 λεπτών και 17 δευτερολέπτων, ο 24χρονος Σουηδός επικράτησε με 8-6 του Αλιασίμ, και πήρε προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, ο Ίμερ ξεκίνησε πιο δυνατά, κερδίζοντας αρχικά το εναρκτήριο game (1-0), και παρά την ισοφάριση του No. 8 του ταμπλό, απάντησε με σερί τριών κερδισμένων games, και με break στο ενδιάμεσο, για να διεκδικήσει τη straight νίκη (4-1).

Από εκείνο το σημείο, όμως, και μετά, ο Αλιασίμ έβγαλε αντίδραση στο κορτ, παίρνοντας αρχικά το 6ο game (4-2) με ένα μεγάλο hold (6 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα), μείωσε περαιτέρω τη διαφορά στο 7ο game κάνοντας break (4-3), και έφτασε στην ισοφάριση στο αμέσως επόμενο (4-4).

Στο 9ο game βρήκε εκ νέου τις δυνάμεις να ξανά σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του (5-4), και να ολοκληρώσει τη μεγάλη επιστροφή στο 10ο game, κλείνοντας το σετ στις λεπτομέρειες (6-4).

Στο 3ο και καθοριστικό σετ, ο Καναδός ξεκίνησε όπως τελείωσε το προγενέστερο σετ, δηλαδή με το πόδι πατημένο στο γκάζι, κερδίζοντας τα πρώτα 2 games, κάνοντας και break στο πρώτο (2-0).

Δέχτηκε την ισοφάριση από τον Μίκαελ Ίμερ, ο οποίος του έσβησε το break (2-2), αλλά στη συνέχεια ξέφυγε και πάλι ο Αλιασίμ με 2 games διαφορά, σπάζοντας γία μία ακόμα φορά το σερβίς του Σουηδού (4-2).

Ο χορός των ανατροπών συνεχίστηκε κανονικά, με τον Ίμερ να επιστρέφει, παίρνοντας πίσω το σερβίς του, παίρνοντας μάλιστα και μπροστά στο σκορ (5-4), αλλά ο Φελίξ ισοφάρισε σε 5-5, χαρίζοντας μόνο 2 πόντους.

Ο Σουηδός τενίστας εξασφάλισε το tie-break με ένα love game (40-0), το οποίο εν τέλει ήρθε, μιας και ο Αλιασίμ ισοφάρισε ξανά (6-6).

Στο 2ο tie-break του παιχνιδιού,, μετά από 13 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, ο Καναδός έμεινε πιο ψύχραιμος, και κέρδισε με 8-6, μετά από ένα πραγματικό θρίλερ.

Πλέον, ο Αλιασίμ κοιτάζει την επόμενη φάση, κατά την οποία θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτζ και Ζιλέρ Σιμόν, με φόντο τα προημιτελικά του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις