fbpx

WTA Finals, Πεγκούλα-Σάκκαρη 0-2: Πήρε ρεβάνς κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης (vids)

WTA Finals, Πεγκούλα-Σάκκαρη 0-2: Πήρε ρεβάνς κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ιδανική πρεμιέρα στα WTA Finals που διεξάγονται αυτές τις ημέρες (31/10-7/11) στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί της Αμερικανίδας και Νο. 3 του κόσμου, Τζέσικα Πεγκούλα με 7-6(6), 7-6(4) μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά.

Με τη νίκη αυτή η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, ενώ παράλληλα πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα της πριν από περίπου μια εβδομάδα στον τελικό της Γουαδαλαχάρα, σημειώνοντας την 38η νίκη μέσα στη χρονιά, αλλά και την 1η για φέτος απέναντι σε παίκτρια Top-5.

Η Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι με 61% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και 59% στο 2ο, σημείωσε 26 winners, ενώ υπέπεσε σε 26 αβίαστα λάθη. Από τη μεριά της η Πεγκούλα κέρδισε το 67% από τους πόντους στο 1ο σερβίς και το 59% από το 2ο, όμως τα 33 αβίαστα λάθη της κόστισαν.

Η Νο. 5 του κόσμου έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο κορτ, προσαρμόστηκε αρκετά πιο γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα, βελτίωνε το σερβίς της όσο περνούσε η ώρα, έκανε λιγότερα λάθη και γενικά έδειξε πιο καθαρή και γρήγορη σκέψη στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, ειδικά στα δύο

Το 1ο σκέλος του αγώνα ήταν συναρπαστικό, μόνο όσον αφορά την εξέλιξη, με τη Σάκκαρη να προηγείται με break τρεις φορές (1-0, 4-3, 6-5), αλλά την Πεγκούλα να απαντάει ισάριθμες φορές οδηγώντας το σετ στο tie-break.

Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5/2 και 6/4, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κλείσει το σετ σπαταλώντας δύο set-points με την Αμερικανίδα να ισοφαρίζει σε 6/6.

Ωστόσο, ένα αβίαστο λάθος της Πεγκούλα χάρισε το καθοριστικό mini-break στη Σάκκαρη, η οποία αμέσως μετά κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-6(6), μετά από 71 λεπτά!

Όπως και στο 1ο σετ, έτσι και στο 2ο η Σάκκαρη ξεκίνησε με break στο πρώτο service-game της Πεγκούλα παίρνοντας προβάδισμα με 3-0, έχοντας φτάσει και σε δύο εύκολα hold.

Η Πεγκούλα ωστόσο, κατάφερε να βρει και πάλι λύσεις και με τρία σερί games έφτασε στην ισοφάριση, παίρνοντας πίσω το χαμένο της σερβίς (3-3).

Η Σάκκαρη απείλησε στο 12ο game του 2ο σετ, με την Πεγκούλα να προηγείται με 30/0, αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει σε δύο match-points, τα οποία η Αμερικανίδα έσβησε πηγαίνοντας και πάλι το σετ σε tie-break.

Παρά το γεγονός ότι η Νο. 3 του κόσμου έφτασε πρώτη σε mini-break (2/0), η Σάκκαρη προηγήθηκε λίγο αργότερα με 4/3, εκμεταλλευόμενη (και) τα λάθη της Πεγκούλα, η οποία ισοφάρισε σε 4/4. Ωστόσο, αυτός ήταν και ο τελευταίος πόντος της στο παιχνίδι, με τη Σάκκαρη να κατακτά τους τρεις τελευταίους φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις