fbpx

WTA Finals: Έτσι προκρίνεται στα ημιτελικά η Σάκκαρη

WTA Finals: Έτσι προκρίνεται στα ημιτελικά η Σάκκαρη

Έγινε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους “4” για τη Μαρία Σάκκαρη, μιας και κέρδισε τη Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ (7-6, 7-6), στην πρεμιέρα τους στα WTA Finals, που διεξάγονται αυτές τις ημέρες (31/10-7/11) στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Η 27χρονη Ελληνίδα, πλέον, έχει πιο ανοιχτούς ορίζοντες ως προς την παρουσία της στην τελική τετράδα της διοργάνωσης, μιας και απέχει πιθανότατα μία νίκη μακριά από την επίτευξη του στόχου.

Επόμενο εμπόδιο της No. 5 του ταμπλό θα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, την Πέμπτη 03/11, λίγο μετά τις 02:00 το πρωί, την οποία αν κερδίσει χωρίς να χάσει κάποιο σετ, τότε θα αναδειχθεί και μαθητικά πρώτη στον όμιλο Nancy Richey.

Σε περίπτωση που η Μαρία κερδίσει, αλλά χάσει ένα σετ από την 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία, και No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, τότε θα χρειαστεί συνδυαστικά και τη νίκη της Τζέσικα Πεγκούλα στο παιχνίδι της απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ, ώστε να αναδειχθεί πρώτη.

Αν ηττηθεί η Σάκκαρη από την Σαμπαλένκα, τότε ο όμιλος αυτομάτως θα πάρει… φωτιά, καθώς στην τελευταία αγωνιστική όλες οι αθλήτριες θα διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Τα σενάρια των προκρίσεων στον όμιλο της Σάκκαρη:

1. Straight νίκη της Σάκκαρη επί της Σαμπαλένκα = πρόκριση για Σάκκαρη στην 1η θέση
2. Απλή νίκη της Σάκκαρη επί της Σαμπαλένκα – Νίκη της Πεγκούλα επί της Ζαμπέρ = πρόκριση για Σάκκαρη στην 1η θέση
3. Straight νίκη της Σαμπαλένκα επί της Σάκκαρη = πρόκριση για Σαμπαλένκα στην 1η θέση
4. Απλή νίκη της Σαμπαλένκα επί της Σάκκαρη – Νίκη της Ζαμπέρ επί της Πεγκούλα = πρόκριση για Σαμπαλένκα στην 1η θέση

ΤΟ H2H μεταξύ Σάκκαρη και Σαμπαλένκα:

Περίσσιο ενδιαφέρον έχει η μεθαυριανή αναμέτρηση, μεταξύ της Σάκκαρη και της Σαμπαλένκα, μιας και οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν 6 φορές ως αντίπαλοι και μία ως συμπαίκτες.

Συγκεκριμένα, η τενίστρια από τη Λευκορωσία μετρά 4 νίκες και 2 ήττες απέναντι στην Ελληνίδα, διατηρώντας το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ στο διπλό του Instabul Open της Κωνσταντινούπολης το 2018, είχαν ηττηθεί από τις Πρισίλλα Χον και Νίκολα Γκερ με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 12-10), στα πλαίσια της φάσης των “16”.

Στα μονά, αρχικά η Μαρία κέρδισε την Αρίνα στο Cincinnati Master, τον Δεκαπενταύγουστο του 2019, με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4), στη φάση των “16”, ενώ περίπου 3 μήνες μετά, η Σαμπαλένκα πήρε τη ρεβάνς στο WTA Elite Trophy, μιας και επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4), στη φάση των ομίλων.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 18/02 του 2020, ακολούθησε η επικράτηση της Αρίνα επί της Σάκκαρη με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1), στα πλαίσια του Dubai Tennis Championship, στον γύρο των “32”, για να επικρατήσει 8 μέρες αργότερα και στο Κατάρ, με 2-0 σετ (6-3, 6-0), στα πλαίσια της φάσης των “16”.

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά, η Σαμπαλένκα επικράτησε ξανά της Ελληνίδας με 2-0 σετ (6-3, 6-2), στα πλαίσια των ημιτελικών του Abu Dhabi Open, για να έρθει η τελευταία συνάντησή τους στα περσινά WTA Finals, με τη Μαρία να επικρατεί δύσκολα με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3), και πάλι στη διαδικασία των ομίλων.

Αύριο, λοιπόν, είναι η 7η συνάντηση τους στο κορτ ως αντίπαλοι, και η 8η συνολικά, και με γνώμονα πως και οι δύο τους με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση, αναμένουμε μία τεράστια “μάχη”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις