fbpx

Στο καλεντάρι της ATP Tour το Davis Cup

Στο καλεντάρι της ATP Tour το Davis Cup

ATP Tour, ITF ΚΑΙ Kosmos Tennis ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν τη νέα επιτροπή αγώνων του Davis Cup. Η συμμαχία δημιουργήθηκε με στόχο την παρουσία μίας στρατηγικής συνεργασίας με το ATP να έχει τις δύο από τις έξι θέσεις του συμβουλίου ενώ ισάριθμες θα έχουν ITF και Kosmos, ένας επενδυτής και promoter εδώ και χρόνια της διοργάνωσης.

 Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη φορά που η ATP και η ITF συνεργάζονται στο Davis Cup προσπαθώντας να εξελίξουν τη διοργάνωση, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν μεταξύ ITF και WTA Tour αναφορικά με το Billie Jean King Cup, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ίγκα Σφιόντεκ.

 «Η προσοχή μας είναι στραμμένη στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών εμπειριών για τους θεατές και τους παίκτες», είπε ο επικεφαλής της ATP Αντρέα Γκαουντέντσι. «Η παρουσίαση ελκυστικών διεθνών ομαδικών αγώνων στο ετήσιο καλεντάρι παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος. Το Davis Cup έχει απίστευτα πλούσια ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε αυτή τη νέα συνεργασία να ισχύει από το 2023».

 Οι τελικοί και τα προκριματικά του Davis Cup θα είναι επίσημα στο καλεντάρι της ATP Tour το 2023. Η διοργάνωση είχε ρεκόρ συμμετοχών φέτος με την παρουσία 137 χωρών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις