fbpx

Paris Masters: Πρόκριση… δια πυρός και σιδήρου για Φονίνι!

Paris Masters: Πρόκριση… δια πυρός και σιδήρου για Φονίνι!

Έπειτα από μία αδυσώπητη μάχη 2 ωρών και 36 λεπτών ο Φάμπιο Φονίνι επικράτησε με 6-7(5), 7-6(4), 6-2 του Αρτούρ Φις, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο Γύρο του Paris Masters. Για τον 35χρονο Ιταλό αυτή ήταν η έκτη φετινή του νίκη με ανατροπή, ενώ πήρε και μία άτυπη ρεβάνς από τον Γάλλο, αφού οι δυο τους είχαν συγκρουστεί και στον 2ο Προκριματικό Γύρο του τουρνουά, με τον Φις να νικάει και τον Φονίνι να μπαίνει στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser.

Στο πρώτο σετ ο 18χρονος Γάλλος χρειάστηκε να σβήσει πέντε μπρέικ πόιντ για να κρατήσει το σκορ στην ισορροπία ενώ στη διαδικασία του τάι-μπρέικ βρήκε το ένα παραπάνω μίνι μπρέικ για το 7-5.

Στο δεύτερο μέρος αμφότεροι είδαν τους αριθμούς στα σερβίς να πέφτουν, δεχόμενοι δύο μπρέικ έκαστος. Εν τέλει, ξανά η διαδικασία του τάι μπρέικ ήταν το πεδίο που λύθηκαν οι διαφορές τους, με τον Ιταλό αυτή τη φορά να υπερισχύει με 7-4

Στο τρίτο σετ όμως, ο Νο308 στον κόσμο Φις ουσιαστικά κατέρρευσε, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον πολύπειρο Ιταλό και εν τέλει με 6-2 ο Φονίνι πήρε τη νίκη.

Πλέον ο Ιταλός προετοιμάζεται για την επόμενη μάχη του, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις