fbpx

Vienna Open, Μεντβέντεφ-Σαποβάλοφ 2-1: Πρωταθλητής στη Βιέννη ο Ρώσος (vids)

Vienna Open, Μεντβέντεφ-Σαποβάλοφ 2-1: Πρωταθλητής στη Βιέννη ο Ρώσος (vids)

Την κατάκτηση του Erste Bank Open της Βιέννης πανηγύρισε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τον Ντένις Σαποβάλοφ με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-2), φτάνοντας συνολικά στον 15ο επίσημο τίτλο της καριέρας του.

Στο 1ο σετ, ο 26χρονος Ρώσος τενίστας προηγήθηκε στα games (1-0), αλλά είδε τον Σαποβάλοφ να κάνει ένα δυναμικό σερί, ο οποίος έσπασε δύο φορές το σερβίς του, για να χτίσει μία ασφαλής διαφορά (4-1).

Ο Μεντβέντεφ μείωσε, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break (4-3), αλλά ο 23χρονος Καναδός κέρδισε και το 8ο game, για να φέρει τη διαφορά στα 2 games (5-3).

Και παρά την νέα απάντηση του Ντανιίλ στο 9ο game (5-4), η Σαποβάλοφ, μετά από ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 57 δευτερολέπτων), έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ, ο Μεντβέντεφ μπήκε πιο δυναμικά, και δεν επέτρεψε στον Καναδό αντίπαλό του να προσπεράσει καθ’ όλη τη διάρκεια του (4-1), μετά από break στο 4ο game, αλλά και ένα μακράς διάρκειας hold στο 5ο (9 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα).

Ο No. 19 του ταμπλό μείωσε τη διαφορά στο 1 game, σβήνοντας το break του Ρώσου (4-3), αλλά ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης απάντησε με νέο break στο 8ο game, και έκλεισε το σετ στο αμέσως επόμενο, για την ισοφάριση (6-3).

Στο τελευταίο σετ, μπορεί ο Σαποβάλοφ να πήρε γρήγορα και εύκολα το εναρκτήριο game (1-0), αλλά η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον πλέον πρωταθλητή της Βιέννης, μιας και έκανε την ανατροπή, σβήνοντας εκ νέου δύο φορές το σερβίς του Καναδού.

Ο Σαποβάλοφ κέρδισε το 7ο game, διατηρώντας προσωρινά τις όποιες ελπίδες του για τον τίτλο, αλλά στο 8ο ο Μεντβέντεφ τελείωσε τη δουλειά, κλείνοντας το σετ στο 6-2, για το 2ο τρόπαιο της σεζόν για τον ίδιο, σε μία αναμέτρηση πιο διήρκησε 2 ώρες και 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις