fbpx

Τσιτσιπάς: Η κλήρωση στο Παρίσι (draw)

Τσιτσιπάς: Η κλήρωση στο Παρίσι (draw)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβτις, όπως προέκυψε από την κλήρωση του Rolex Paris Masters, του τελευταίου ATP Masters 1000 της φετινής σεζόν που θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα το διάστημα 31 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου.

Μια κλήρωση που με μια πρώτη ανάγνωση δείχνει αρκετά δύσκολη και απαιτητική, από την άλλη όμως έχει και πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί τόσο ο κάτοχος του τίτλου, Τζόκοβιτς, αλλά κυρίως ο Ναδάλ, που επιστρέφει στα κορτ μετά από το Laver Cup και το ιστορικό διπλό δίπλα στον Ρότζερ Φέντερερ, με τον 36χρονο Ισπανό να ταλαιπωρείται εδώ και μερικούς μήνες από το πρόβλημα στους κοιλιακούς του.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει (υποθετικά) η ώρα για τα μεγάλα αυτά παιχνίδια, ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να ξεπεράσει δύο…σκόπελους. Ο πρώτος θα είναι ανάμεσα στον Βρετανό και Νο. 26 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντάνιελ Έβανς και στον Αμερικανό (Νο. 44) και πρωταθλητή στο 250άρι του Σαν Ντιέγκο, πριν από ένα μήνα, Μπράντον Νακασίμα.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Τσιτσιπάς, ενδέχεται στον 3ο γύρο να βρει στο δρόμο του και πάλι τον Μπόρνα Τσόριτς, από τον οποίον ηττήθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά της Βιέννης, με τον Κροάτη πάντως να έχει φτάσει στα ημιτελικά, αλλά να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον δεξί ώμο εκεί ακριβώς που είχε κάνει την επέμβαση πριν από περίπου ένα χρόνο και τον άφησε μακριά από τα κορτ.

Αν ο Έλληνας τενίστας περάσει κι αυτό το εμπόδιο τότε θεωρητικά θα παίξει στα προημιτελικά κόντρα στον Ναδάλ, ενώ στα ημιτελικά είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς.

Σε μια ακόμη υποτιθέμενη πρόκριση ο 24χρονος και Νο. 5 του κόσμου θα διασταυρωθεί στον τελικό με τους παίκτες του πάνω μέρος του ταμπλό με το μεγάλο φαβορί να είναι ο Νο. 1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, ενώ υποψήφιος είναι και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ που αγωνίζεται στα ημιτελικά της Βιέννης αυτή την εβδομάδα.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά

1R: Bye
2R: Έβανς/Νακασίμα
3R: Τσόριτς
QF: Ναδάλ/Σαποβάλοφ
SF: Τζόκοβιτς/Ρουντ/Σίνερ
F: Αλκαράθ/Μεντβέντεφ

Πιθανοί προημιτελικοί

Αλκαράθ Κάρλος-Ρούμπλεφ Αντρέι
Μεντβέντεφ Ντανιίλ-Οζέρ Αλιασίμ Φελίξ
Τζόκοβιτς Νόβακ-Ρουντ Κάσπερ
Τσιτσιπάς Στέφανος-Ναδάλ Ράφα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις