fbpx

Basel Open: Εκπληκτικός Αλιασίμ κέρδισε τον Νο. 1 του κόσμου Αλκαράθ και πέρασε στον τελικό (vid)

Basel Open: Εκπληκτικός Αλιασίμ κέρδισε τον Νο. 1 του κόσμου Αλκαράθ και πέρασε στον τελικό (vid)

O Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον πρώτο χρονικά ημιτελικού του indoor τουρνουά Basel Open (26-30/10), επικρατώντας με 6-3, 6-2 σε 82 λεπτά, του Νο. 1 στον κόσμο, Κάρλος Αλκαράθ εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής (30/10).

Με αυτή τη νίκη ο Καναδός και Νο. 9 του κόσμου, έφτασε τους 13 τελικούς καριέρας (5ο για φέτος), ενώ σημειώνοντας την 3η νίκη απέναντι στον 19χρονο Ισπανό και την 2η μέσα σε περίπου ένα μήνα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Ντέιβις Καπ.

Ο Οζέρ-Αλιασίμ είχε 9 άσους (κανένα διπλό λάθος), 23 winners και 9 αβίαστα λάθη, τελείωσε τον ημιτελικό με 82% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (27/33), ενώ εκεί που πραγματικά κυριάρχησε ήταν πάνω στο φιλέ τελειώνοντας τους 13 από τους 16 πόντους που διεκδίκησε.

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Καναδός πίεσε το σερβίς του Ισπανού, ο οποίος έκανε το πρώτο μεγάλο hold του τελικού σβήνοντας διπλό break-point (15/40) ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σ’ εκείνο το σημείο ο Οζέρ-Αλιασίμ το έκανε στο 8ο game (5-3), για να κλείσει το σετ αμέσως μετά με love-game (6-3).

Στο 2ο σετ το break ήρθε αρκετά νωρίς για τον 22χρονο Καναδό (2-1), ενώ λίγο αργότερα έφτασε σ’ ένα ακόμα (5-2) σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Χόλγκερ Ρουν που αντιμετωπίζει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

https://www.youtube.com/watch?v=phZOVFwySTI
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις