fbpx

Ας Μπάρτι: «Η φλόγα έσβησε μέσα μου μετά το Γουίμπλεντον»

Ας Μπάρτι: «Η φλόγα έσβησε μέσα μου μετά το Γουίμπλεντον»

Η Ας Μπάρτι εξήγησε το λόγο που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 25 ετών και ενώ ήταν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η Αυστραλή πήρε τρεις τίτλους Γκραν Σλαμ σε τρία χρόνια μεταξύ 2019 και 2022 ωστόσο αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της το Μάρτιο έχοντας προηγηθεί η κατάκτηση του αυστραλιανού όπεν.

 Ο θρίαμβος μπροστά στο κοινό της χώρας της ήταν και ο τελευταίος στην καριέρα της ωστόσο η ίδια είπε ότι το κομβικό σημείο ήταν η νίκη της στο Γουίμπλεντον το 2021. «Η κατάκτηση του Γουίμπλεντον ήταν αυτό που ήθελα σε όλη μου την καριέρα», είπε. «Μετά από αυτό το επίτευγμα, τον Ιούνιο του 2021, η φλόγα έσβησε μέσα μου».

 Στο νέο της βιβλίο με τίτλο My Dream Time, η Μπάρτι αποκαλύπτει διάφορες λεπτομέρειες από εκείνη την περίοδο. «Δεν γνωρίζω γιατί συνεχίζω να παίζω, νομίζω ότι έχω τελειώσει», γράφει. «Δεν έχει μείνει μέσα μου ούτε σπίθα».

 Αν και δήλωσε ότι έχασε το κίνητρό της μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον η Μπάρτι πήρε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στα μικτά διπλά ενώ επικράτησε και στο Cincinnati Open και το Adelaide International. Στην συνέχεια έγινε η πρώτη Αυστραλή εδώ και 44 χρόνια που κατακτά το Γκραν Σλαμ της χώρας της τον Ιανουάριο και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Η ίδια ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν σκέψεις περί επιστροφής.

 «Τους τελευταίους 6-7 μήνες της ζωής μου κάνω όσα είχα θελήσει να κάνω. Λατρεύω τον τρόπο που ζω αυτή την στιγμή και δεν έχω αποξενωθεί από τον κόσμο του τένις ωστόσο έχω τελειώσει με το αγωνιστικό κομμάτι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις