fbpx

Vienna Open, Τσιτσιπάς-Τσόριτς 1-2: Ήττα… στα σημεία από τον “κακό δαίμονα” για τον Στέφανο (vids)

Vienna Open, Τσιτσιπάς-Τσόριτς 1-2: Ήττα… στα σημεία από τον “κακό δαίμονα” για τον Στέφανο (vids)

Στο τέλος της έφτασε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Vienna Open, καθώς γνώρισε την ήττα με 6-4, 4-6, (4)6-7 από τον Μπόρνα Τσόριτς στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι για τη Φάση των “16”. Έτσι, ο Νο24 στον κόσμο Κροάτης έφτασε τις τρεις σερί νίκες επί του Έλληνα τενίστα, με την ακριβώς προηγούμενη να είναι στον φετινό τελικό του Μάστερς του Σινσινάτι.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 15-40 στο εναρκτήριο σέρβις γκέιμ του Τσόριτς, δίχως όμως να μπορέσει να κλείσει το μπρέικ. Εν τέλει, με το σκορ στο 5-4 υπέρ του ο Έλληνας είχε πέντε ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς του Κροάτη και αξιοποίησε την… πέμπτη για να φτάσει στο πρώτο μπρέικ και ταυτόχρονα στο κλείσιμο του σετ.

Στο δεύτερο μέρος, για τον Τσιτσιπά το προβάδισμα ήρθε πολύ νωρίς, καθώς έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Τσόριτς για το 2-0, ωστόσο ο Κροάτης απάντησε με το πρώτο του μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, επαναφέροντας την ισορροπία. Στο ένατο γκέιμ ο Τσόριτς μπόρεσε να βρει ακόμη ένα μπρέικ και κρατώντας μετά το σερβίς του έφτασε στο 6-4 και την ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, ο Τσόριτς πήρε έπειτα από πέντε γκέιμ το πάνω χέρι, πραγματοποιώντας μπρέικ για το 3-2, όμως στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Νο5 στον κόσμο Τσιτσιπάς απάντησε για το 3-3. Στη συνέχεια αμφότεροι κινήθηκαν… χέρι-χέρι στο σκορ, φτάνοντας στο τάι-μπρέικ. Εκεί, ένα λάθος του Τσιτσιπά με άτσαλο μπάκχαντ έδωσε το μοναδικό μίνι μπρέικ στον Κροάτη και εκείνος με 7-4 έκλεισε το ματς έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά.

Στους προημιτελικούς της Παρασκευής ο Μπόρνα Τσόριτς θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Χούμπερτ Χούρκατς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις