fbpx

Basel Open, Αλκαράθ-Ντρέιπερ 2-1: Στο δεύτερο γύρο ο Ισπανός (vid)

Basel Open, Αλκαράθ-Ντρέιπερ 2-1: Στο δεύτερο γύρο ο Ισπανός (vid)

Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε την πρώτη του νίκη σε τουρνουά ATP 500 ως νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη επικρατώντας με ανατροπή του Τζακ Ντρέιπερ στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Βασιλείας. Ο 20χρονος Βρετανός, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο φετινό NextGen ATP Finals, είχε τρία μπρέικ πόιντ στα πρώτα τρία γκέιμ και αξιοποιώντας το ένα από αυτά προηγήθηκε 3/1. Αν και αντιμετώπισε δύο μπρέικ πόιντ από τον Ισπανό στο όγδοο γκέιμ, κράτησε την συνοχή του και με νέο μπρέικ πήρε το πρώτο σετ με 6/3 σε 43 λεπτά.

 Ο Αλκαράθ θέλει να κλείσει τη χρονιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται καλά αποτελέσματα στη Βασιλεία, το Παρίσι και το Τορίνο. Η αποφασιστικότητά του ήταν εμφανής στο δεύτερο σετ καθώς προηγήθηκε γρήγορα με δύο μπρέικ και ισοφάρισε με 6/2 σε μόλις 34 λεπτά.

Μεγάλη μάχη στο τρίτο σετ, όταν ο Αλκαράθ πέρασε μπροστά με 4/2 και δεν έδειχνε διατεθειμένος να αφήσει περιθώριο στον αντίπαλό του. Ο Ντρέιπερ ωστόσο πήρε τρία γκέιμ στην σειρά και στο 4/5 ο αντίπαλός του σέρβιρε για να μείνει στο ματς. Ο Αλκαράθ με την σειρά του πήρε τρία γκέιμ στην σειρά και πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Σε άλλα ματς της ημέρας, ο Αμερικανός Μπράντον Νακασίμα, χρειάστηκε επίσης τρία σετ για να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφάν. Ο νούμερο 53 στην παγκόσμια κατάταξη πήρε το πρώτο σετ με 6/2 στα γκέιμ αλλά ο Νακασίμα, που βρίσκεται 9 θέσεις ψηλότερα, έκανε δικό του το δεύτερο με 7-4 στη διαδικασία του τάι μπρέικ και επιβλήθηκε στο τρίτο με 6-4 βάζοντας τέλος στο ματς σε δύο ώρες και 21 λεπτά. Στα δύο σετ πήρε την πρόκριση ο Καζάκος Αλεξάντερ Μπούμπλικ ο οποίος απέναντι στον Ρώσο Ασλάν Καράτσεφ πήρε το πρώτο σετ με 6-3 στα γκέιμ ενώ έκανε δικό του το δεύτερο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με 7-2 στη διαδικασία του τάι μπρέικ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις