fbpx

Guadalajara Open, Πεγκούλα-Σάκκαρη 2-0: Λύγισε στον τελικό η Μαρία (vids)

Guadalajara Open, Πεγκούλα-Σάκκαρη 2-0: Λύγισε στον τελικό η Μαρία (vids)

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Guadalajara Open η Μαρία Σάκκαρη, που ηττήθηκε από την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ (6-2, 6-3), λίγες ώρες μετά το 2ο σετ του (δύο δόσεων) ημιτελικού, απέναντι στην Μαρί Μπόσκοβα.

Στο 1ο σετ, αν και η 27χρονη Ελληνίδα μπήκε καλύτερα στο κορτ, κερδίζοντας το 1ο και το 3ο game (1-0, 2-1), η Πεγκούλα αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας αρχικά στο επόμενο (2-2), και μετέπειτα προσπέρασε, κάνοντας και το 1ο break της βραδιάς (3-2).

Η συνέχεια ήταν αποκλειστικά της 28χρονης Αμερικανίδας, αφού δεν επέτρεψε ξανά στην Μαρία να πανηγυρίσει στο τέλος κάποιου game, κλείνοντας το σετ με το υπέρ της 6-2, για το 1ο προβάδισμα.

Στο 2ο σετ, πάλι η No. 4του ταμπλό από αύριο ξεκίνησε με κερδισμένο game, χαρίζοντας, μάλιστα, μόνο έναν πόντο στην αντίπαλό της (1-0), αλλά για μία ακόμα φορά δέχτηκε την ανατροπή.

Η No. 3 από αύριο της WTA κατάταξης έκανε νέο σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και break στο ενδιάμεσο, για να προσπεράσει (3-1), και να βάλει τις βάσεις για μία straight νίκη.

Η Σάκκαρη μείωσε προσωρινά σε 3-2, αλλά και πάλι η Πεγκούλα βρήκε τρόπο να ξεφύγει, κερδίζοντας το 6ο και το 7ο game, με νέο break στο τελευταίο (5-2).

Νέα προσπάθεια να επιστρέψει έκανε η Μαρία, κερδίζοντας το 8ο game, σπάζοντας το σερβίς της αντιπάλου της (5-3), αλλά το 9ο game άνηκε στην Αμερικανίδα, που έσβησε το break της Σάκκαρη και έκλεισε το σετ στο 6-3.

Αυτός ήταν και ο 7ος χαμένος τελικός για την Ελληνίδα τενίστρια, σε αντίθεση με την Τζέσικα Πεγκούλα που σημειώνει career-high με την άνοδο στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας παράλληλα και το ρεκόρ της, στις αναμετρήσεις της με τη Μαρία (3-2 υπέρ της Σάκκαρη).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις