fbpx

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ρουν 0-2: Ακόμα ένας χαμένος τελικός για τον Στέφανο (vids)

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ρουν 0-2: Ακόμα ένας χαμένος τελικός για τον Στέφανο (vids)

Ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό του Stockholm Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Χόλγκερ Ρουν με 2-0 σετ (6-4, 6-4), έπειτα από μία “μάχη” μίας ώρας και 31 λεπτών.

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε εν μέρει καλά, κερδίζοντας το 1ο game (1-0), αλλά στη συνέχεια είδε τον Χόλγκερ Ρουν να αντιδρά, περνώντας μπροστά με δύο games, κάνοντας και το 1ο break της αναμέτρησης (3-1).

Η διαφορά μεταξύ των δύο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το κλείσιμο του σετ, με τον 19χρονο Δανό να μην απειλείται ιδιαίτερα και να παίρνει το προβάδισμα (6-4).

Στο 2ο σετ, η αρχή έμοιαζε αρκετά με το προγενέστερο, καθώς πάλι ο Στέφανος κέρδισε το πρώτο game (1-0), αλλά ο No. 24 (πλέον) της παγκόσμιας κατάταξης πήρε και πάλι απόσταση ασφαλείας, κάνοντας ένα μεγάλο hold στο 2ο game (15 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα), αλλά και το 2ο break του παιχνιδιού στο 3ο game (3-1).

Ο No. 5 του ταμπλό μείωσε προσωρινά (3-2), αλλά ο Δανός απάντησε ξανά με ένα μεγάλης διάρκειας hold (6 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα), για να επαναφέρει τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (4-2).

Το 7ο game άνηκε στον Στέφανο που απάντησε με ένα δικό του μεγάλο hold (8 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα) και μείωσε εκ νέου (4-3), αλλά είχε ξανά αντίδραση ο Ρουν, με νέο και τελευταίο για το ματς μακράς διάρκειας hold (20 λεπτών και 5 δευτερολέπτων), για το 5-3.

Τελευταία επιτυχημένη κίνηση από τον Έλληνα τενίστα ήταν να μειώσει ξανά σε απόσταση αναπνοής (5-4), αλλά δεν έφτανε αυτό για να αποσοβήσει την απώλεια ενός ακόμα game, και ενός ακόμα… τελικού, μιας και ο Χόλγκερ έκλεισε το σετ στο 10o game (6-4).

Αυτός είναι και ο 2ος τίτλος στην καριέρα του Ρουν, που θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top-25 της ATP κατάταξης, ενώ ο Στέφανος θα παραμείνει 5ος στο ταμπλό, αλλά με τους πόντους που κέρδισε θα μειώσει την απόσταση από τον 4ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, πως οι δύο φιναλίστ διατηρούν άψογες σχέσεις μεταξύ τους, ενώ θα γίνουν και ομάδα στα διπλά του Paris Masters, το χρονικό διάστημα 29/10-06/11.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις