fbpx

Stockholm Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το άξιζε ο Χόλγκερ, εύχομαι να συνεχίσει έτσι – Ήταν ένα υπέροχο τουρνουά»

Stockholm Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το άξιζε ο Χόλγκερ, εύχομαι να συνεχίσει έτσι – Ήταν ένα υπέροχο τουρνουά»

Ευδιάθετος και με χαμόγελο εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην on court συνέντευξή του, κατά τη διάρκεια της απονομής και μετά τον χαμένο τελικό του, απέναντι στον Χόλγκερ Ρουν, με 2-0 σετ (6-4, 6-4) για το Stockholm Open.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση της Στοκχόλμης, για τα συναισθήματά του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αλλά απέδωσε και τα εύσημα στον 19χρονο Δανό, που επιβραβεύτηκε η δουλειά του κερδίζοντας το τρόπαιο.

Τέλος, ευχαρίστησε τους οικείους του, ενώ απέδωσε και φόρο τιμής στον ιδρυτή της Red Bull που απεβίωσε σήμερα, Κυριακή 23/10, μιας και ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ώστε να μπορεί η Στέφανος να αγωνίζεται σήμερα σε υψηλό επίπεδο.

Σχετικά με την αγάπη του κόσμου της Στοκχόλμης δήλωσε: «Λάτρεψα τη διοργάνωση φέτος, κάθε χρόνο εδώ στην Στοκχόλμη είναι υπέροχα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα όλο τον οργανισμό, η διοργάνωση για μία ακόμα φορά είναι καταπληκτική».

«Είναι ανακουφιστικό ότι δε θα πάρω κάποιο τρόπαιο, γιατί έχω μεγάλη συλλογή από κύπελλα φιναλίστ, οπότε ευχαριστώ τη διοργανώτρια αρχή του τουρνουά που δεν μου το θυμίζει και δε μου δίνει ακόμα ένα, αν και έδωσα μεγάλη μάχη για το σημερινό (χαριτολογώντας φυσικά όλα).

Ευχαριστώ ξανά όσους συμμετείχαν στο να στελεχωθεί η διοργάνωση, τους χορηγούς, όλους όσους μας στήριξαν, γιατί πραγματικά όλοι νιώθαμε πολύ όμορφα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Προσωπικά νιώθω σαν να είμαι στη χώρα μου, πάντα μ’ αρέσει και θέλω να επιστρέφω εδώ.

Θα ήθελα να συγχαρώ και τον Χόλγκερ, που μου έκλεψε το τρόπαιο (πάλι χαριτολογώντας), και την ομάδα του επίσης, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί. Έχει απίστευτη εξέλιξη αυτή τη χρονιά, και το άξιζε πραγματικά σήμερα. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, παίζει πολύ καλά, να μείνει ταπεινός και θα κάνει σπουδαία πράγματα.

Επειδή αυτό είναι ένα οικογενειακό τουρνουά για εμένα, γι’ αυτό και είναι τόσο ιδιαίτερο για μένα να βρίσκομαι εδώ, μοιάζει περισσότερο σαν ένα tennis club να διοργανώνει ATP διοργανώσεις. Είναι ένα τουρνουά με πολύ καλούς ανθρώπους στη στελέχωσή του, ξέρουν να καλωσορίζουν τους αθλητές, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο που εργάστηκε γι’ αυτό.

Δεν μπορώ να αφήσω έξω από αυτό την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα μου, που είναι στο πλευρό μου από το ξεκίνημα. Μπορεί να έχουμε κάποιες φορές τις διαφωνίες μας, αλλά τους αγαπώ πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό για μένα να τους έχω στο πλευρό μου. Είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Τους στέλνω ένα μεγάλο φιλί.

Τέλος, αλλιώς το είχα φανταστεί σήμερα να γίνει αυτό που θα πω, με το να κερδίζω το τρόπαιο, αλλά δεν πειράζει. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το run για τον τίτλο, τις προσπάθειες μου για την κατάκτησή του στον ιδρυτή της Red Bull, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες των επιτυχιών μου, έχει στηρίξει εμένα και την οικογένειά μου πολλές φορές, και είναι ένας από τους λόγους που μπορώ σήμερα να αγωνίζομαι. Ένα ευχαριστώ σ’ αυτόν που με επέλεξε ως έναν από τους αθλητές του, θα μας λείψει πολύ, τα βαθιά μου συλλυπητήρια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις