fbpx

Guadalajara Open, Σάκκαρη-Μπόσκοβα 2-0: Στον ΤΕΛΙΚΟ η “παντός καιρού” Μαρία (vids)

Guadalajara Open, Σάκκαρη-Μπόσκοβα 2-0: Στον ΤΕΛΙΚΟ η “παντός καιρού” Μαρία (vids)

Την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Guadalajara Open πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, κερδίζοντας στον (δύο δόσεων) ημιτελικό την Μαρί Μπούσκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-4).

Το εντυπωσιακό 1ο σετ, το οποίο είχε διάρκειά μία ώρα και 23 λεπτά, ξεκίνησε με τη Μαρία Σάκκαρη να φτάνει σε ένα τρομερό hold σβήνοντας 5 break-points σ’ ένα game το οποία κράτησε περίπου 15 λεπτά!

Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μπορεί να μη βρήκε πρώτα σερβίς (53%) αλλά πήρε για ένα ακόμα παιχνίδι μεγάλη βοήθεια από το 2ο (48%), έφτασε σε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, χωρίς ωστόσο να το…εξαργυρώσει με την Μπόσκοβα να κάνει break-back και στη συνέχεια με love-game να φτάνει στην ισοφάριση (3-3).

Η Σάκκαρη συνέχισε να πιέζει αφόρητα το ευάλωτο σερβίς της Μπόσκοβα, η οποία όμως κατάφερε να σβήσει 7 set-points(!) φτάνοντας σε hold ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε στο επόμενο service-game της Τσέχας (12o game), παρά το γεγονός ότι η Μπόσκοβα είχε στο διάθεση της τρία game-points (40/0) με την Ελληνίδα τενίστρια να κλείνει το 1ο σετ του ημιτελικού.

Σ’ εκείνο το σημείο, το παιχνίδι διακόπηκε, μιας και η βροχή ήταν ασταμάτητη και δεν επέτρεπε στις δύο τενίστριες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο κορτ. Κατά συνέπεια, ο ημιτελικός αναβλήθηκε για το βράδυ της Κυριακής, 23/10, με το παιχνίδι να αρχίζει εκ νέου από το 2ο σετ.

Στο 2ο, και τελευταίο με βάση την εξέλιξη του αγώνα σετ, η Μαρία πήρε πρώτη το προβάδισμα (1-0), αλλά δέχθηκε την απάντηση της 24χρονης Τσέχας, που ισοφάρισε στα games (1-1).

Ακολούθησε ένα κομβικό σερί, για την αναμέτρηση, από την 27χρονη Ελληνίδα, που έκανε και το πρώτο (σημερινό) break, παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ με ασφαλή διαφορά (4-1).

Η No. 38 του ταμπλό, στη συνέχεια, όχι μόνο μείωσε, αλλά έφτασε και στην ισοφάριση στα games, σβήνοντας και το break της No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, διεκδικώντας επί ίσοις όροις το σετ (4-4).

Με τη Μαρία, όμως, να έχει αντίθετη άποψη, μιας και κατέκτησε το 9ο game, σε 4 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, και έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, μετά από 3 match-points, κλείνοντας το σετ στο 6-4, για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η Σάκκαρη θα μεταβεί στο κεντρικό κορτ σε λίγες ώρες, περίπου στις 02:00 ώρα Ελλάδος, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα στον τελικό του Μεξικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις