fbpx

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ρουσουβουόρι 2-0: Εύκολα στον τελικό ο εκπληκτικός Στέφανος (vids)

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ρουσουβουόρι 2-0: Εύκολα στον τελικό ο εκπληκτικός Στέφανος (vids)

Την πρόκριση στον τελικό του Stockholm Open πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε εύκολα στα πλαίσια του ημιτελικού του Έμιλ Ρουσουβουόρι με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, αν και έχασε το 1ο game, δεχόμενος break από τον Ρουσουβουόρι (1-0), έκανε την ανατροπή για το προσπέρασμα, σβήνοντας το break και κάνοντας ένα ακόμα (2-1).

Άμεση ήταν η απάντηση του 23χρονου Φινλανδού, που με τη σειρά του πήρε πίσω το break του Στέφανου για την ισοφάριση (2-2), αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στη συνέχεια, μιας και ακολούθησε ένας καταιγισμός από κερδισμένα games από τον Έλληνα φιναλίστ.

Ο No. 5 του ταμπλό πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 5ο game, κάνοντας νέο break, και χάρισε συνολικά 5 πόντους στη συνέχεια, μέχρι να κλείσει το σετ με το υπέρ του 6-2.

Στο 2ο σετ, πάλι ο No. 52 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να προηγηθεί, αλλά την ουσία στο παιχνίδι του είχε ο Στέφανος, που ισοφάρισε με το 1ο break στο εν λόγω σετ, και προσπέρασε με 2 games διαφορά, βάζοντας τις βάσεις για μία straight νίκη (3-1).

Μείωσε προσωρινά ο Φινλανδός (3-2), αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο μετέπειτα, κερδίζοντας όλους κι’ όλους 4 πόντους στα επόμενα games, με τον Τσιτσιπά να κάνει νέο σερί, και να κλείνει εύκολα κι’ αυτό το σετ (6-2).

Στον τελικό της Σουηδίας θα βρει στην άλλη μεριά του κορτ τον 19χρονο Χόλγκερ Ρουν (No. 27 του ταμπλό), ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με ανατροπή του Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-1 σετ (4-6, 7-6(1), 7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις