fbpx

Monastir Open, Κορδολαίμη-Γι Τσάο 2-1: Στον τελικό της Τυνησίας η Ελένη

Monastir Open, Κορδολαίμη-Γι Τσάο 2-1: Στον τελικό της Τυνησίας η Ελένη

Την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων στην Τυνησία πανηγύρισε η Ελένη Κορδολαίμη, νικώντας στον ημιτελικό την Κία Γι Τσάο με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-4).

Στο 1ο σετ, το 1ο game έμελλε να πάρει η 18χρονη από την Κινέζικη Ταϊπέι, μετά από ένα μακράς διάρκειας hold (9 λεπτά και 555 δευτερόλεπτα), για να ισοφαριστεί άμεσα από την Ελένη (1-1).

Τα επόμενα 3 games ανήκαν στην Τσάο, που με break στο ενδιάμεσο, κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ (4-1), για να μειώσει εκ νέου η 29χρονη Ελληνίδα, κερδίζοντας το 6ο game (4-2).

Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν μέχρι και το 8ο game (5-3), με την No. 1395 της WTA κατάταξης να κλείνει το σετ στο 6-3, για το πρώτο προβάδισμα.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά της Κορδολαίμη να αντεπιτεθεί, παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ, με διαφορά 2 games, κάνοντας και το 1ο της break στην αναμέτρηση (3-1).

Η απάντηση της αντιπάλου της ήταν άμεση, που έσβησε το break της No. 1231 της ITF και ισοφάρισε (3-3), για να πάρει εκ νέου προβάδισμα η Ελληνίδα στο 7ο game (4-3).

Με ένα σύντομο σερί, η Τσάο ισοφάρισε και προσπέρασε, κάνοντας και 2ο break (5-4), το οποίο της έσβησε η Κορδολαίμη στο αμέσως επόμενο game για την νέα ισοπαλία (5-5).

Τα τελευταία 2 games ανήκαν αποκλειστικά στην Ελένη, που διασφάλισε αρχικά το tie-break (σε περίπτωση νέας ισοφάρισης), και με 3ο break έκλεισε το σετ στο 7-5.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Κία Γι Τσάο μπήκε πιο δυνατά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 2 games, και κρατώντας την απόσταση ίδια, μέχρι και το 4ο (2-0, 3-1).

Η Κορδολαίμη βρήκε το σθένος να την φτάσει ξανά, μετά από ένα hold 6 λεπτών και 18 δευτερολέπτων στο 5ο game, και με νέο break στο 6ο (3-3), αλλά έμεινε πάλι πίσω, καθώς το 7ο game κατέκτησε η αντίπαλός της (4-3).

Για να ακολουθήσει μία ασύλληπτη (και τελευταία χρονικά) επιστροφή στο παιχνίδι για την Ελληνίδα φιναλίστ, που ισοφάρισε στο 8o game, σβήνοντας ένα ακόμα break, και κατέκτησε και τα τελευταία 2, για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στον τελικό του τουρνουά της Τυνησίας, θα αντιμετωπίσει την 18χρονη Χάν Βαντεβίνχελ από το Βέλγιο, που προκρίθηκε με ανατροπή επί της Ναντίν Κέλλερ από την Ελβετία με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-1).

Το ταμπλό του Monastir Open

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις