fbpx

Guadalajara Open, Κουντερμέτοβα-Σάκκαρη 1-2: Σπουδαία νίκη της Μαρίας – Πέρασε στους “4” και έκλεισε θέση για τα WTA Finals (vids)

Guadalajara Open, Κουντερμέτοβα-Σάκκαρη 1-2: Σπουδαία νίκη της Μαρίας – Πέρασε στους “4” και έκλεισε θέση για τα WTA Finals (vids)

Μεγαλειώδης πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά του Guadalajara Open, νικώντας την Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-4), εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της στα τελικά της WTA στο Τέξας, τον ερχόμενο μήνα.

Στο 1ο σετ, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε αποκλειστικά στο κορτ, πραγματοποιώντας ένα ασύλληπτο σερί με 5 κερδισμένα games (με 2 break παράλληλα), θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτησή του (5-0).

Η Κουντερμέτοβα μείωσε προσωρινά την απόσταση (5-1), αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει την απώλεια του σετ, μιας και στο τελευταίο 7ο game η Σάκκαρη έφτασε στο 6-1.

Στο 2ο σετ, οι ρόλοι, εν μέρη, αντιστράφηκαν, καθώς η 25χρονη Ρωσίδα διατηρούσε σταδιακά ένα ισχνό προβάδισμα, με την No. 4 (πλέον) της παγκόσμιας κατάταξης να βρίσκει τον τρόπο και να ισοφαρίζει κάθε φορά, μέχρι και το 10ο game(5-5).

Στο 11ο, όμως, η No. 12 του ταμπλό πήρε εκ νέου το προβάδισμα (6-5), διασφαλίζοντας έτσι στη χειρότερη το tie-break, το οποίο εν τέλει δεν έγινε πραγματικότητα, μιας και με το 1ο της break στην αναμέτρηση, η Κουντερμέτοβα έκλεισε το σετ στο 7-5, και ισοφάρισε.

Στο 3ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, η Μαρία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κατακτώντας τα 2 πρώτα games, αλλά και κάνοντας το 3ο της break στη βραδιά (2-0).

Η Βερόνικα βρήκε απάντηση, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής από την Ελληνίδα (2-1), αλλά μετά από ένα μακράς διάρκειας hold στο 4ο game (7 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα), η Σάκκαρη πήρε και πάλι διαφορά στα ίδια επίπεδα με πριν (3-1).

Μέχρι και το 8ο game δεν άλλαξε κάτι παραπάνω στις ισορροπίες, καθώς η Μαρία παρέμενε ψύχραιμη στο κρίσιμο σημείο και διατηρούσε την απόσταση ασφαλείας (5-3), με την Ρωσίδα, όμως, να μειώνει στο 9ο game σε 5-4, ψάχνοντας ακόμα τρόπους να επιστρέψει στο ματς.

Τους οποίους δεν κατάφερε να βρει εν τέλει, μιας και η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κλείσει και το 2ο σετ στο 6-4, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία και διπλής σημασίας πρόκριση.

Στον ημιτελικό της διοργάνωσης του Μεξικό, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μία εκ των Άννα Καλίνσκαγια (No. 73) και Μάριε Μπούζκοβα (No. 38), με φόντο πλέον τον μεγάλο τελικό.

Το ταμπλό του Guadalajara Open

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις