fbpx

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ίμερ 2-0: Προκρίθηκε στους «4» της Σουηδίας ο Στέφανος (vids)

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Ίμερ 2-0: Προκρίθηκε στους «4» της Σουηδίας ο Στέφανος (vids)

Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Stockholm Open για τον Στέφανο Τσιτσιπά, κερδίζοντας στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης τον Μίκαελ Ίμερ με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Στο 1ο σετ, μέχρι το πέρας των πρώτων 2 games δε ξεχώριζε κάποιος από τους 2 τενίστες (1-1), με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να πατάει το γκάζι από το 3ο και μετά, και με ένα δυναμικό σερί να παίρνει προβάδισμα με 3 games, κάνοντας και το 1ο break της βραδιάς (4-1).

Απάντησε ο 24χρονος Σουηδός στο 6ο game (4-2) με ένα μακράς διάρκειας hold (7 λεπτών και 3 δευτερολέπτων), για να ξαναφέρει τη διαφορά στα προηγούμενα επίπεδα ο Στέφανος, κατακτώντας το 7ο game (5-2).

Πλέον, ήταν η σειρά του Ίμερ να ξαναμπεί δυναμικά στο σετ, κάνοντας το πρώτο του μεγάλο σερί στην αναμέτρηση, φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία, παίρνοντας και πίσω το break του No. του ταμπλό (5-5).

Τελικώς, ο Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε στην “γηπεδούχο” αντίπαλό του να προηγηθεί, μιας και κέρδισε το κομβικό 11ο game, διασφαλίζοντας στη χειρότερη το tie-break, που δεν ήρθε ποτέ, μιας και κατέκτησε και το 12ο game, κλείνοντας το σετ με ένα ακόμα break (7-5).

Στο 2ο σετ, ο Στέφανος μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, όπως δηλαδή ολοκληρώθηκε και το προγενέστερο, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games (3-0).

Ο No. 79 της παγκόσμιας κατάταξης προσπάθησε να επαναφέρει τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, αλλά μάταια, μιας και ο Στέφανος είχε την ψυχραιμία και τον έλεγχο να κρατήσει απόσταση ασφαλείας, και να φτάσει στη νίκη άνετα με 6-3.

Στα ημιτελικά της Στοκχόλμης, ο Έλληνας τενίστας θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν εκ των Φράνσις Τιάφο και Έμιλ Ρουουσουβούορι, με φόντο, φυσικά, τον μεγάλο τελικό, αύριο Σάββατο στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Το ταμπλό του Stockholm Open

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις