fbpx

Guadalajara Open, Μαρία Σάκκαρη: «Έπρεπε να είμαι δυνατή στην πίεση – Εκπληκτικός ο κόσμος για μία ακόμα φορά»

Guadalajara Open, Μαρία Σάκκαρη: «Έπρεπε να είμαι δυνατή στην πίεση – Εκπληκτικός ο κόσμος για μία ακόμα φορά»

Φανερά ευχαριστημένη με τη σημερινή της νίκη εμφανίστηκε στην on court συνέντευξη η Μαρία Σάκκαρη, απέναντι στην Ντάνιελ Κόλλινς με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-3), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για την 8αδα του Guadalajara Open.

Εκεί, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα βρει απέναντί της την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, σε αναμέτρηση με αύρα τελικού, μιας και η νικήτρια του ζευγαριού, δεν παίρνει μόνο την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μεξικό, αλλά και το πολυπόθητο εισιτήριο για τα WTA Finals του Τέξας.

Σχετικά με την αναμέτρηση, η Νο. 5 δεν έκρυψε τη χαράς της που έκανε ένα ακόμα βήμα, με στόχο την πρόκριση στα τελικά της WTA, διατηρώντας την ψυχραιμία της στο ακέραιο, όταν το μπαλάκι “έκαιγε”.

Εξέφρασε, επίσης, με ποιον τρόπο κατάφερε να αποβάλλει το άγχος στις στιγμές πίεσης από την 28χρονη Αμερικανίδα αντίπαλό της, ενώ ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά το κοινό, για την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο της, κάνοντάς την να νιώθει ότι παίζεις εντός έδρας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με τη σημερινή μου νίκη, γιατί ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, και ειδικά όταν είναι τόσα πολλά που διακυβεύονται, έπρεπε να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία.

Έπρεπε να είμαι γενναία όταν το απαιτούσε η στιγμή, είχα τις ευκαιρίες μου στο 1ο σετ, όπως στο set point, αλλά δεν τις αξιοποίησα, αλλά στο 2ο και στο 3ο σετ παρουσιάστηκα πιο συγκεντρωμένη, και έφτασα στη νίκη.

Ερωτώμενη σχετικά με την πίεση των τελευταίων games η Σάκκαρη είπε: «Μιλούσα στο ball boy (χαριτολογώντας). Η πίεση και το άγχος ήταν σίγουρα αυξημένα σε εκείνο το χρονικό σημείο, οπότε έπρεπε να τα αποβάλλω αυτά, και να βγάλω στο κορτ όλη την ενέργεια που είχα, για να φτάσω στη νίκη και στην πρόκριση.

Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με την υποστήριξη του κόσμου δήλωσε: «Θα επαναλάβω όσα είχα πει, δεν έχει σημασία. Είστε εκπληκτικοί. Η ενέργεια σας, το πάθος σας, η κουλτούρα σας είναι μοναδική. Μου θυμίζει την Ελληνική μας κουλτούρα, νιώθω πραγματικά σαν να αγωνίζομαι στη χώρα μου, αλλά σε μία λατινική βερσιόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις