fbpx

Guadalajara Open, Κόλινς-Σάκκαρη 1-2: Πέρασε στους «8» η Μαρία και βλέπει Κουντερμέτοβα (vid)

Guadalajara Open, Κόλινς-Σάκκαρη 1-2: Πέρασε στους «8» η Μαρία και βλέπει Κουντερμέτοβα (vid)

Μεγαλειώδης ανατροπή και νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε της Ντανιέλ Κόλινς με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-3), και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Guadalajara Open.

Στο 1ο σετ, η 28χρονη Αμερικανίδα ξεκίνησε ναι μεν δυναμικά, κατακτώντας το 1ο game της αναμέτρησης, αλλά ακολούθησε ένα σύντομο σερί της Μαρίας με 3 κερδισμένα games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο, για το πρώτο της προσπέρασμα (3-1).

Η Κόλινς κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, σβήνοντας το break της 27χρονης Ελληνίδας τενίστριας (3-3), αλλά την είδε εκ νέου να ξεφεύγει στο σκορ, χάνοντας το 7ο και το 8ο game, δεχόμενη ένα ακόμα break (5-3).

Από εκείνο το σημείο και μετά η Αμερικανίδα κυριάρχησε στο κορτ, αρχικά φτάνοντας ξανά στην ισοφάριση, παίρνοντας και πάλι πίσω το break της αντιπάλου της, αλλά και προσπερνώντας στο κρίσιμο σημείο, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στα games (7-5).

Στο 2ο σετ, η Ελληνίδα μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με το πως ολοκληρώθηκε το προγενέστερο, καθώς γρήγορα απέκτησε προβάδισμα με 2 games, κάνοντας και το 1ο break για το σετ (2-0).

Από το 3ο μέχρι και το 8ο game, η διαφορά των δύο αθλητριών παρέμενε στα ίδια επίπεδα, με την No. 5 του ταμπλό να έχει το πάνω χέρι για την ισοφάριση (3-1, 4-2, 5-3), στην οποία και έφτασε, κατακτώντας και το 9ο game, μετά από νέο break, στέλνοντας το παιχνίδι σε 3ο σετ (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, μέχρι και το 6ο game οι ισορροπίες ήταν απόλυτα μοιρασμένες (3-3).

Με τη Μαρία, σε εκείνο το σημείο, να καταφέρνει να επιβληθεί της No. 16 του ταμπλό, πραγματοποιώντας ένα κομβικό σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και το μοναδικό break του σετ, το οποίο και έκλεισε με 6-3, για να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή.

Στον επόμενο γύρο, στη φάση των “8” της διοργάνωσης του Μεξικό, η Σάκκαρη θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ τη Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, σε ματς “ζωής και θανάτου”.

Μιας και αν κερδίσει η Ελληνίδα την No. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προκριθεί στα WTA Finals του Τέξας, που είναι και ο πρωταρχικός της στόχος, μέσα από το 1000αρι τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις