fbpx

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Κρέσι 2-0: Πρεμιέρα με νίκη για τον εκπληκτικό Στέφανο (vids)

Stockholm Open, Τσιτσιπάς-Κρέσι 2-0: Πρεμιέρα με νίκη για τον εκπληκτικό Στέφανο (vids)

Σπουδαία επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά επί του αξιόμαχου Μάξιμ Κρέσι με 2-0 σετ (7-6(5), 7-6(14-12), στην πρεμιέρα του Stockholm Open, μετά από 2 tie-break και συνολικά 2 ώρες και 3 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, οι δύο τενίστες δε ξεχώριζαν στο κορτ, μιας και μέχρι το 4ο game οι ισορροπίες ήταν απόλυτα μοιρασμένες (2-2).

Στη συνέχεια, όμως, ο 25χρονος Αμερικανός βγήκε μπροστά και με ένα σερί 2 κερδισμένων games, αλλά και με break στο ενδιάμεσο, πήρε διαφορά (4-2).

Ο 24χρονος Έλληνας απάντησε στο σερί του αντιπάλου του με δικό του, κερδίζοντας 3 διαδοχικά games, και παίρνοντας παράλληλα και το break πίσω, για το δικό του προβάδισμα (5-4).

Ο Κρέσι ισοφάρισε εκ νέου για το 5-5, με τον Στέφανο να παίρνει το κομβικό 11ο game, σιγουρεύοντας έτσι (στη χειρότερη) το tie-break, που εν τέλει ήρθε, μιας και ο Αμερικανός έφτασε και πάλι στην ισοφάριση.

Στο tie-break, μετά από μία “μάχη” 12 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, ο No. 5 του ταμπλό επιβλήθηκε με σκορ 7-5, για να πάρει το προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, η έκβαση της αναμέτρησης κύλησε όπως ξεκίνησε και το προγενέστερο, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια, μιας και μέχρι το 10o game, δε ξεχώριζε κανένας από τους 2 αθλητές.

Κάθε φορά που αποκτούσε προβάδισμα ο No. 33 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Έλληνας τενίστας ήταν εκεί για να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα (5-5).

Στο 11ο game, πάλι ο Κρέσι χαμογέλασε στο τέλος, διασφαλίζοντας έτσι το tie-break και πάλι (6-5), με τον Τσιτσιπά να μη διστάζει και να ισοφαρίζει ξανά, οδηγώντας ξανά την αναμέτρηση στις οριακές καταστάσεις, χωρίς να χαρίσει πόντο στο 12ο game (6-6).

Στο τελευταίο, όπως εξελίχθηκε, tie-break, ο Στέφανος επικράτησε και πάλι με σκορ 14-12, σε χρόνο 10 λεπτών και 1 δευτερόλεπτο, για το 2-0 στα σετ, και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η νέα πρόκληση του Τσιτσιπά θα είναι την Παρασκευή, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης στην Στοκχόλμη, απέναντι σε έναν εκ των Μίκαελ Ίμερ (No. 79) και Τόμι Πολ (No. 31).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις