fbpx

Monastir Open, Κορδολαίμη-Βισέρ 2-1: Πρόκριση στους «8» με ανατροπή για την Ελένη

Monastir Open, Κορδολαίμη-Βισέρ 2-1: Πρόκριση στους «8» με ανατροπή για την Ελένη

Την πρόκριση στα προημιτελικά στο στο Monastir της Τυνησίας πανηγύρισε η Ελένη Κορδολαίμη, που νίκησε στους “16” την Στέφανι Τζούντιθ Βίσερ με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 7-5).

Στο εναρκτήριο σετ, η 22χρονη Ολλανδή έδειχνε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης καθώς ξεκίνησε δυναμικά στο κορτ, παίρνοντας για αρχή τα πρώτα 2 games, κάνοντας και break στο ενδιάμεσο (2-0).

Η Κορδολαίμη έσβησε το break της αντιπάλου της και μείωσε σε 2-1, για να πάρει ξανά αέρα 2 games η Βισέρ, με νέο δικό της break.

Το οποίο έσβησε εκ νέου η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, για να έρθει ξανά σε απόσταση αναπνοής (3-2), για να απαντήσει μία ακόμα φορά η Βισέρ, κερδίζοντας ξανά τα επόμενα 2 games, για τη μεγαλύτερη έως εκείνη τη στιγμή διαφορά στο παιχνίδι (5-2).

Η Ελένη κατάφερε να μειώσει κερδίζοντας το 8ο game (5-3), αλλά δεν αποσόβησε την απώλεια του σετ, με την Ολλανδή να το κλείνει στο 6-3.

Στο 2ο σετ, η κατάσταση άλλαξε άρδην, με την Κορδολαίμη να ξεκινά εντυπωσιακά, μην επιτρέποντας στην Βισέρ να προσπεράσει στα games (1-0, 2-1, 3-1), κάνοντας και το πρώτο της break για το σετ στο 4ο game.

Η No. 696 στο ITF πήρε πίσω το break της Ελληνίδας, μειώνοντας την απόσταση στο ένα game (3-2), αλλά ήταν και το τελευταίο κερδισμένο της για το σετ, μιας και ακολούθησε ένα κομβικό σερί της Κορδολαίμη, που παράλληλα με 2 break, έφτασε στην ισοφάριση (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, είχαμε αρκετά εναλλάξ προβαδίσματα, με την Κορδολαίμη στο τέλος να χαμογελά και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Τυνησίας.

Αρχικά η Βισέρ κατέκτησε το 1ο game με νέο break (1-0), με την Κορδολαίμη να απαντά με 3 κερδισμένα δικά της, σβήνοντας το break της Ολλανδής και σημειώνοντας ένα ακόμα (3-1).

Η Βισέρ ανέτρεψε την κατάσταση με νέο δικό της σερί (4-3), με την No. 1231 της ITF να ισοφαρίζει άμεσα, στο 8ο game (4-4).

Η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι και το 10ο game (5-5), για να μιλήσει την κρίσιμη ώρα η Ελένη, κερδίζοντας τα τελευταία 2 games, χαρίζοντας συνολικά 4 πόντους.

Επόμενος σταθμός για την Κορδολαίμη, όπως προ είπαμε, τα προημιτελικά, όπου εκεί θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ την επίσης Ολλανδή και 19χρονη Ανούκ Βράνχεν Πίτερς (No. 714 της παγκόσμιας κατάταξης), με φόντο το εισιτήριο για τους “4” του τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις