fbpx

Κοροκοζίδη-Πίντο 2-0: Πρόκριση στα προημιτελικά του Ηρακλείου για την Έλενα

Κοροκοζίδη-Πίντο 2-0: Πρόκριση στα προημιτελικά του Ηρακλείου για την Έλενα

Την πρόκριση για τους καλύτερους “8” του τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης πήρε ο Έλενα Κοροκοζίδη, που επικράτησε της Τζόρτζια Πίντο με 2-0 σετ (7-5, 7-5).

Στο 1ο σετ, αν και η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια μπήκε αρκετά καλά, κατακτώντας το 1ο game, κάνοντας και break (1-0), η Πίντο έκανε ένα εντυπωσιακό σερί με 5 κερδισμένα games, σβήνοντας το break της Έλενας, και κάνοντας παράλληλα άλλα 2, στο 4ο και στο 6ο game (5-1).

Για να ακολουθήσει μία ασύλληπτη απάντηση της No. 1392 στην ITF, που πήρε πίσω όλα τα break, έφτασε στην ισοφάριση στο 10ο game, και πέρασε εκ νέου μπροστά, για να κλείσει το 1ο σετ στο 7-5.

Στο 2ο και τελευταίο (όπως εξελίχθηκε) σετ, προβάδισμα πήρε η 30χρονη Ιταλίδα τενίστρια, κερδίζοντας τα 2 αρχικά games, φτάνοντας πρώτη σε break (2-0).

Με την Κοροκοζίδη, ώστοσο, να κατακτά τα επόμενα 3 games, παίρνοντας κεφάλι στο σετ (3-2), σβήνοντας όχι μόνο το break της αντιπάλου της, αλλά σημειώνοντας ένα ακόμα.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο τενίστριες, με την Ελληνίδα να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα, και την Ιταλίδα να ισοφαρίζει σε κάθε ευκαιρία, μέχρι και το 10ο game.

Στο κομβικό 11ο game η Έλενα βρέθηκε ξανά μπροστά (6-5), κάνοντας το τελευταίο της break στο αγώνα, για να κλειδώσει τη νίκη και την πρόκριση στο 12ο, χαρίζοντας μόλις έναν πόντο.

Στον επόμενο γύρο, η Κοροκοζίδη θα βρει στην απέναντι μεριά του κορτ την Ιλίνκα Ντάλινα Αμαριέ από τη Ρουμανία, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Κρήτης, ενώ βρίσκεται και στα προημιτελικά των διπλών, όπου μαζί με τη Δήμητρα Παύλου θα παίξουν απέναντι στις Ιταλίδες Φορνασιέρι και Μοντέστι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις