fbpx

Guadalajara Open, Σάκκαρη-Κόστιουκ 2-0: Έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα WTA Finals

Guadalajara Open, Σάκκαρη-Κόστιουκ 2-0: Έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά της WTA Finals τον ερχόμενο μήνα στο Τέξας, μετά τη νίκη της με 6-4, 6-4 κόντρα στην Ουκρανή και Νο. 58 του κόσμου, Μάρτα Κόστιουκ, στην πρεμιέρα της στο Guadalajara Open που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα (17-23/10), στο Μεξικό.

Η Ελληνίδα τενίστρια εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό το κακό βράδυ της Ουκρανής από τη θέση του σερβίς, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 15(!) διπλά λάθη, αλλά και με μόλις 8/33 κερδισμένους πόντους στο 2ο σερβίς (24%).

Αντίθετα η Σάκκαρη κατάφερε να ισορροπήσει το δικό της σερβίς, από τα μέσα του 1ου σετ, σβήνοντας μάλιστα τα 11/13 break-points που αντιμετώπισε στο παιχνίδι. Παράλληλα η Νο. 6 στον κόσμο έφτασε σε 4 break (4/6) με τα τρία από αυτά να προέρχονται από διπλά λάθη της Κόστιουκ.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με break (1-0, 3-2), αλλά και τις δύο η Κόστιουκ είχε απάντηση παίρνοντας άμεσα πίσω το χαμένο της σερβίς (1-1, 3-3). Ωστόσο, το καθοριστικό break για την 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια ήρθε στο 9ο game όπου μετά από διπλό λάθος της αντιπάλου της έφτασε στο 5-4.

Η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για την κατάκτηση του 1ου σετ κάτι που έκανε αφού πρώτα χρειάστηκε να σβήσει δύο break-points της Κόστιουκ.

Στο 2ο σετ οι δύο παίκτριες κατάφεραν να βελτιώσουν τα ποσοστά στο σερβίς τους, με την Κόστιουκ πάντως να απειλεί και πάλι τη Σάκκαρη με διπλό break-point (15/40), το οποίο και έσβησε φτάνοντας σ’ ένα μεγάλο hold (3-3).

To τελικό…χτύπημα από την πλευρά της Ελληνίδας τενίστρια ήρθε και πάλι στο 9ο game και πάλι από διπλό λάθος της Κόστιουκ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 5-4.

Η Σάκκαρη έφτασε τελικά στη νίκη, αν και για να γίνει αυτό έπρεπε να σβήσει τριπλό break-point (0/40), κλείνοντας το ματς μ’ έναν εντυπωσιακό forehand winner.

Επόμενη αντίπαλος για τη Σάκκαρη θα είναι μια εκ των Ντανιέλ Κόλινς και Μαγκνταλένα Φρεχ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις