fbpx

Guadalajara Open, Μάρτα Κόστιουκ: «Ο πόλεμος επηρεάζει τη ψυχολογία μου – Φοβάμαι για την καριέρα μου»

Guadalajara Open, Μάρτα Κόστιουκ: «Ο πόλεμος επηρεάζει τη ψυχολογία μου – Φοβάμαι για την καριέρα μου»

Επηρεασμένη και βαθιά στεναχωρημένη εμφανίστηκε η Μάρτα Κόστιουκ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την αναμέτρηση με τη Μαρία Σάκκαρη, από την οποία και έχασε με 2-0 σετ (6-4, 6-4), για τον 2ο γύρο του Guadalajara Open.

Η 20χρονη Τενίστρια από την Ουκρανία δήλωσε αρχικά πως αναπολεί τις μέρες πριν έρθει ο πόλεμος, και το πόσο ευχαριστιόταν το άθλημα.

Τώρα που πλέον, σε κάθε επαφή της στο κορτ, είναι μονίμως προβληματισμένη και αγχωμένη, με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα της.

Υποστήριξε πως και πριν την εμπόλεμη κατάσταση είχε άγχος πριν τους αγώνες, αλλά καθαρά αγωνιστικό, που ασφαλώς δε συγκρίνεται με αυτό το συναίσθημα που την διακατέχει τώρα.

Για να ολοκληρώσει λέγοντας πως έχει αρχίσει να ανησυχεί μήπως οι άσχημες αυτές συνθήκες βάλουν πρόωρο τέλος στην λαμπρή καριέρα της, μιας και κάθε φορά νιώθει μία νευρικότητα για όσα έχουν συμβεί, ή και συμβαίνουν, στη χώρα της.

«Θυμάμαι το όμορφο συναίσθημα του να παίζω τένις πριν έρθει ο πόλεμος. Τώρα όλα είναι διαφορετικά, όλα έχουν αλλάξει», είπε η Μάρτα Κόστιουκ.

«Και πριν είχα στρες πριν από τους αγώνες, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το πως νιώθω τώρα και με αυτό που όλοι οι Ουκρανοί κουβαλάμε μέσα μας

Ελπίζω μόνο αυτή η κατάσταση να μην τερματίσει πρόωρα και την καριέρα μου, γιατί είναι εξαντλητικό για μένα.

Η αλήθεια είναι πως νιώθω να έχω ένα μειονέκτημα εξαιτίας αυτής της ψυχολογικής κατάστασης σε κάθε ματς που δίνω.

Τις τελευταίες μέρες ειδικά είχα αρκετή νευρικότητα, ξύπνησα στο Μεξικό και ήδη είχαν συμβεί πολλά πράγματα εκεί.

Κάθε βράδυ, όταν πέφτω στο κρεβάτι μου, σκέφτομαι το ίδιο πράγμα: τι θα έχει συμβεί όταν θα σηκωθώ και αν θα γίνει κάποια πυρηνική επίθεση το βράδυ. Τη Δευτέρα επιτέθηκαν στο κέντρο του Κιέβου, οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις