fbpx

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μου αρέσει πολύ η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μου αρέσει πολύ η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή»

Την Τετάρτη (19/10) είναι η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στη Στοκχόλμη κόντρα στον Αμερικανό και Νο33 στον κόσμο, Μαξίμ Κρέσι (ΝΒ 20:30). Ο 24χρονος δηλώνει ότι νιώθει σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση μετά το Grand Slam από τον ημιτελικό του στο Australian Open.

«Θα τις χαρακτήριζα (τις τελευταίες εβδομάδες) συναισθηματικό οδοστρωτήρα. Ξεκινώντας από το US Open, που ήταν ίσως μια από τις χειρότερες εμφανίσεις μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Ο συγκεκριμένος αγώνας. Δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη την ημέρα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς σε συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση.

«Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν υπέροχες, ήταν μια μεγάλη μεταμόρφωση όσον αφορά την ψυχολογική μου κατάσταση. Όσον αφορά και την αγάπη μου για το παιχνίδι. Είμαι πολύ πιο ερωτευμένος με αυτό που κάνω. Αισθάνομαι πολύ πιο συνδεδεμένος με αυτό. Αισθάνομαι πολύ πιο χαρούμενος που βρίσκομαι εκεί έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για μένα, επειδή αυτό είναι το επάγγελμά μου. Μου αρέσει πολύ η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Ο Τσιτσιπάς πρόσθεσε ότι εργάζεται για να επαναφέρει τη χαλαρότητα και τον αυθορμητισμό στο παιχνίδι του, λέγοντας ότι ένιωσε ότι έχασε κάτι από αυτά τα τελευταία χρόνια καθώς προσπαθούσε να αναβαθμίσει το παιχνίδι του.

«Βλέπω περισσότερο τον εαυτό μου, το πώς έπαιζα το παιχνίδι πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, σε μια πολύ πιο χαλαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωταθλητής του Stockholm Open 2018 και πρόσθεσε: «Πιθανότατα δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό από την τηλεόραση, αλλά εγώ ο ίδιος νιώθω έτσι. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις, νιώθεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο, κάνεις πράγματα που πρέπει να κάνεις».

«Και, κατά κάποιο τρόπο, χάνεις επίσης την αίσθηση των πραγμάτων. Μερικές φορές, όταν προσπαθείς να αναβαθμίσεις το παιχνίδι σου και να το φέρεις πιο ψηλά, κολλάς σε αυτές τις ιδέες και ξεχνάς τις προηγούμενες αξίες ή τα πράγματα που σε έφεραν εκεί πάνω και σε έκαναν επιτυχημένο. Είναι σημαντικό να απομνημονεύετε και να θυμάστε αυτά τα πράγματα και να μην τα αφήνετε να χαθούν. Αυτό στο οποίο έχω επικεντρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι να αναγεννήσω αυτή τη χαλαρότητα και τον αυθορμητισμό στο παιχνίδι μου, που νιώθω ότι έχω χάσει τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι που σίγουρα είχα όταν ξεκίνησα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις