fbpx

Μουράτογλου: «Ο Αλκαράθ αποτελεί συνδυασμό των Big Three»

Μουράτογλου: «Ο Αλκαράθ αποτελεί συνδυασμό των Big Three»

Ο κορυφαίος προπονητής Πάτρικ Μουράτογλου εξηγεί γιατί ο Κάρλος Αλκαράθ συνδυάζει τις ποιότητες της θρυλικής τριάδας των Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ.

 Ο 19χρονος Αλκαράθ έχει απολαύσει την καλύτερή του σεζόν παίρνοντας τον τίτλο στο US Open, εμφανιζόμενος στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και φυσικά ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Μουράτογλου, που αυτή την εποχή συνεργάζεται με την κάτοχο δύο Γκραν Σλαμ τίτλων Σιμόνα Χάλεπ και το ανερχόμενο αστέρι, τον Χόλγκερ Ρούνε, είχε κολακευτικά λόγια να πει για τον νεαρό από τη Μούρθια.

 «Συνδυάζει τα ποιοτικά στοιχεία των τριών σπουδαιότερων παικτών όλων των εποχών», εξήγησε ο Μουράτογλου. «Πιστεύω ότι το παιχνίδι του είναι πιο κοντά σε εκείνο του Φέντερερ. Όπως εκείνος, είναι πολύ επιθετικός και πολύ δημιουργικός, πάντα προσπαθεί να κάνει κάτι με τη μπάλα. Η ταχύτητα με την οποία είναι ικανός να βρεθεί μέσα στο κορτ, αυτό είναι στοιχείο του Ρότζερ».

 «Την ίδια στιγμή, έχει τις ικανότητες αντεπίθεσης του Τζόκοβιτς και μπορεί να παίξει μεγάλα ράλι με πολύ σπιν, όπως ο Ναδάλ. Επιπλέον, σερβίρει πολύ καλά για το μέγεθός του και είναι πολύ καλός στις επιστροφές. Το παιχνίδι του συνδυάζει απίστευτη δύναμη και απίστευτη φινέτσα. Συνήθως, έχουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Εκείνος έχει και τα δύο και νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε δει ποτέ πριν έναν 19χρονο να είναι τόσο ολοκληρωμένος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις